Прочитај ми чланак

ДЕЛИЈЕ ЋЕ ПОЛУДЕТИ: Мило Ђукановић СПРЕЧИО трансфер фудбалера у Црвену звезду

0

Бивши црногорски фудбалер Ристо Лакић је на зиму 2006. године био на прагу преласка у Црвену звезду, али је тај трансфер стопирао лично садашњи председник Црне Горе Мило Ђукановић.

Лакић је тада наступао за подгоричку Будућност која је имала сјајну сезону, у којој је успела да савлада чак и шпанског великана Депортиво Ла Коруњу у Интертото купу, а најбољи играч екипе је био управо тада 22-годишњи десни бек.

Мило Ђукановић (Фото: nspm)

Црвеној звезди нису промакле игре младог репрезентативца Србије и Црне Горе, а у зимском прелазном року је клуб из Љутице Богдана свим силама кренуо по Лакића. Црвено-бели и Будућност су склопили договор око обештећења за играча које је требало да износи 300.000 евра, а Лакић је са тимом са Маракане договорио личне услове.

Ипак, Будућност се тада одједном повукла и поручила да Лакић није на продају, а после чак 13 година јасно је и због чега се то догодило. Наиме, недавно су се појавили транскрипти разговора црногорских политичара из тог периода и јасно је да је Ристов трансфер у Љутице Богдана спречио лично Мило Ђукановић.

У црногорским медијима је објављен транскрипт разговора двојице тадашњих високих државних фунцкионера, Милана Роћена, који је био амбасадор СЦГ у Москви и Миомира Мугоше, градоначелника Подгорице. Они су се тада дотакли и Риста Лакића, а Мугоша је рекао да је добио наређење да Лакића нипошто не продаје у Црвену звезду.

– Задњу ноћ ми шеф каже да нема продавања Риста Лакића. Нема да се продају играчи. Ћоћо је био ту… Шеф је наредио да се не прода фудбалер и тачка – поручио је тада Мугоша, а јасно је ко му је тада био шеф – Мило Ђукановић.

Лакић је две године касније стигао на Топчидерско брдо, али је задужио опрему Партизана у ком није оправдао очекивања и убрзо је напустио Хумску.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!