Прочитај ми чланак

Даме изгубиле – Шпанија у финалу ЕП!

0

anadabovic121805020130624164712

(Спортске.нет)
Екипа Шпаније је већ од старта наметнула свој ритам и показала да ће Српкиње имати великих проблема у полуфиналном окршају.Утакмица је завршена резултатом: 88:69 у корист Шпаније.

Меч је започет серијом Шпањолки од 10:0, изабранице Марине Маљковић до првог поена стигле су тек након пет минута игре.

Изузетни расположене у шуту, али и охрабрене добром игром под кошем српске репрезентације, репрезентативке Шпаније су прву деоницу меча завршиле у своју корист резултатом 19:7. Најагилније у екипи Шпаније биле су Литл са 16 поена, и Торнес са 11 која је свој тим незаустављиво водила напред.

Покушавале су српске кошаркашице да се врате у игру, донекле побољшале резултатски учинак у другој четвртини која је завршена резултатом 29:21 у корист Шпаније. У првом полувремену у нашем тиму најагилније су биле Миловановић и Бутлија са по седам поена.

Ипак, игра нашег тима генерално није била на нивоу из четвртфиналног дуела. Вољни моменат у игри нашег тима није био споран, српске даме су показале велику жељу која је једноставно угашена квалитетном и снажном игром шпанских репрезентативки, које нису остављале простора изабраницама Марине Маљковић.

Шпанија је након одмора наставила да ‘меље’ српску репрезентацију, у једном тренутку је било плус 27 за изабранице Лукаса Мондела. Трећа четвртина завршена је резултатом 21:14 за Шпанију.

Последња деоница није донела промену, без обзира на бољу игру нашег тима. Шпањолке су сигурном игром чувале велику предност и лагано меч привеле крају, иако је последња четвртина окончана резулазом 27:19 у корист нашег тима.

Вреди истаћи да су се Српкиње истакле шутом за три поена, да су приказале велику жељу и да је, без обзира на убедљив пораз, остварен огроман успех!

Србија ће се борити за бронзу, даме свака част!

Иначе, друго полуфинале игра се вечерас, од 20 часова се састају Турска и Француска.

Финале је заказано за недељу од 20, а меч за бронзу истог дана од 17 сати.