Прочитај ми чланак

Да ли то Ђоковић враћа трон без борбе? Шпанци пишу – Надал одустаје од Лондона…

0

Рафаел Надал у уторак доноси коначну одлуку да ли ће наступити на завршном Мастерсу у Лондону. Ако се питају Шпанци одговор је негативан

Новак ни у слављу није заборавио великог ривала: Надам се да ће се Рафа опоравити за Лондон, борба за прво место с њим и без њега није иста


Новак ни у слављу није заборавио великог ривала: Надам се да ће се Рафа опоравити за Лондон, борба за прво место с њим и без њега није иста

“Новости” у Паризу испратиле Новаково освајање “разгранатог стабла” – Навијачи из Србије славили у “Берсију”, из гомиле одјекивало: Браво мајсторе, хвала ти!

Тениски класик за крај сезоне, или ништа од тога? Питање, које мучи све заљубљенике у “бели спорт”. Рафаел Надал и Новак Ђоковић последњи чин, ако се питају Шпанци ништа од тога. Шпански медији пишу да “бик са Мајорке” пропушта завршни турнир у Лондону.

Подсећања ради, Надал је предао полуфинале Мастерса у Паризу Денису Шаповалову због повреде трбушног зида, а тешко да ће се опоравити и до Лондона, ако је веровати медијима на Пиринејском полуострву.

Повреда је очигледно веома незгодна, какве углавном и јесу када напукну абдоминални мишићи јер учествују у буквално сваком покрету тела. Надал размишља чак и да одустане од Лондона, а коначну одлуку донеће у уторак, пред жребање за завршни мастерс.

Први тестови који су обављени у недељу, нису дали јасну слику о стању повређеног абдоминалног мишића. Резултати са прегледа ће бити прослеђени Надаловом доктору, Анхелу Руису Котору који је одлучити да ли он може да игра или не.

У питању је слична повреда због које је пропустио АТП тур финале прошле године.

„Да се нисам повукао у мечу са Шаповаловим, не би било добро. Прошао сам исту причу раније, зато су лекари препоручили паузу. Не смем себи да дозволим да правим погрешне потезе. Циљ је да се опораваим, али се надам да ћу бити у стању да играм у Лондону, то ми је циљ“, рекао је Надал пре одласка из Париза.

Уколико одустане од такмичења, у британској престоници ће заиграти његов сународник Роберто Баутоса Агут као прва замена.

Подсећања ради, Ђоковић би могао би да се врати на челну позицију АТП листе, односно на истој да оконча годину, под условом да Надал, који је због повреде одустао од полуфинала у Паризу, не дође до финала, а Новак освоји титулу у Лондону. Нема говора да ће Србину да буде пут драстично олакшан ако се Надал не појави у Енглеској.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!