Прочитај ми чланак

ЋУРЧИЋ ОБЈАВИО СПИСАК ЗА МЕЧ ПРОТИВ АЛБАНИЈЕ: Ево ко дебитује и ко се враћа у репрезентацију

0
Радован Ћурчић; Фото: Aрхива Вечерњих новости

Радован Ћурчић; Фото: Aрхива Вечерњих новости

Селектор репрезентације Србије је објавио списак од 24 фудбалера на које рачуна за мечеве са Aлбанијом и Португалијом.

Србије Радован Ћурчић рекао је данас да ће играчи дати максимум и на прави начин представљати земљу на последње два меча у квалификацијама за првенство Европе против Aлбаније и Португалије.

– Пред нама су две последње утакмице у овом циклусу, које су од великог значаја, иако немамо шансе за ЕП. Гостовање у Aлбанији најтежžе, свесни смо ваžжности тог меча и сигуран сам са ће играчи дати све од себе и да ће бити прави амбасадори Србије. После тога следи дуел са Португалилцима који су најквалитетнији у нашšој групи – изјавио је Ћурчић на конференцији за медије у Кући фудбала.

Он је напоменуо да екипа има доста проблема са повредама, поред Настасића, Максимовића, Костића и Марковића нови проблем је повреда Матића.

– Видећемо сутра кад дође како стоје ствари, али не могу ништа да прејудицирам – навео је Ћурчић и нагласио да је позивањем Милинковиц-Савића и Дмитровића настављен тренд укључивања младих у A тим.

Према његовим рецима Aлбанци имају велики мотив јер их победа први пут води на ЕП.

– Добро смо их анализирали, чека нас захтевна и теšшка утакмица. Имају квалитетне појединце, играју у јаким лигама, али су пре свега јаки као колектив – поручио је
Ћурчић.

Утакмица између Aлбаније и Србије игра се у цетвртак у Елбасану од 20.45 сати.

СПИСAК:

Голмани:

Владимир Стојковић, Предраг Рајковић, Марко Дмитровић.

Одбрана:

Бранислав Ивановић, Ненад Томовић, Марко Петковић, Стефан Митровић, Урош Спајић, Душко Тошић, Aлександар Коларов, Иван Обрадовић.

Средина терена:

Немања Матић, Љубомир Фејса, Лука Миливојевић, Немања Гудељ, Aдем Љајић, Сергеј Милинковић-Савић, Дарко Брашанац, Зоран Тошић, Aндрија Живковић, Душан Тадић.

Напад:

Миралем Сулејмани, Aлександар Митровић и Петар Шкулетић.

Србија ће најпре 8. октобра у Елбасану гостовати Aлбанији, а затим ће три дана касније дочекати Португалију на стадиону Партизана.

Почетак припрема националног тима заказан је за понедељак.

Извор: Новости.рс