Прочитај ми чланак

ЧУДНA БОРБA СA МОНФИСОМ Новакове муке са раменом, цепање мајице и пролаз у финале!

0

Један од најчуднијих мечева на УС Опену ове године припао је Новаку Ђоковићу и још корак га дели од одбране трона.

nole-us-open

У полуфиналу је, после много мука са раменом, савладао Гаела Монфиса са 6:3, 6:2, 3:6, 6:2. За други узастопни, а укупно трећи трофеј у Њујорку играће против победника дуела између Стана Вавринке и Кеија Нишикорија!

Ипак, оно што се догађа Нолету на последњем гренд слему сезоне је за рубрику „веровали или не“. После Јиржија Веселог, Михаила Јужњег и Жо-Вилфреда Цонге, мало је недостајало и да му Монфис преда меч. Уместо тога, добили су један од најчуднијих мечева на УС Опену.

И један и други су у финишу борбе за финале били на измаку снаге. Гаел се прилично чудно понашао на почетку, због чега је добио звиждуке, Ђоковића је мучило раме, три пута је имао масажу, услед нервозе је и мајицу поцепао, али се на крају радовао уз осмех.

Без обзира на све, Ђоковић је осим у трећем сету био врло доминантан, у врло нетипичном дуелу! Убедљив, разигран све до поменутих проблема са раменом, уз пад коцентрације изазван заиста невероватним понашањем француског тенисера.

Познато је да је Монфис контроверзан, да је забављач, али му потези из првог сета баш нису били потребни. Новак је буквално млео ривала на старту полуфинала и повео је експресно са 5:1 уз два брејка.

Е, баш тада је Француз почео безвољно да враћа лоптицу, тек толико да је удари. И управо таквим потезима је избацио из колосека и изнервирао првог на свету, па му је одузео сервис иако је само хтео да се тај сет што пре заврши.

Није Ђоковић дозволио да га то трајно поремети, али је заобилажењем столице приликом одласка на предах, уместо да уобичајено сачека пролазак Монфиса, јасно показао шта мисли о понашању противника.

За све је имао најбољи одговор на терену. Слао је сјајне ударце на њујоршком бетону, крупним корацима грабио ка финалу, у другом сету само два гема препустио Французу и показао да је спреман за одбрану трона.

Тек у трећем сету, када је и тениска елита почела да се пита шта се збива, када су у чуду били Грег Руседски, Викторија Aзаренка и Крис Еверт, када су се зачули звиждуци, Гаел се упристојио и кренуо да игра како приличи учеснику полуфиналу УС Опена.

Почео је да погађа, растрчао се, а Новака су задесили проблеми… Добио је чак три масаже рамена и како је пропустио три брејк шансе, бес је искалио цепањем мајице.

То понекад и није лоше, да би избацио негативу енергију и да би се фокусирао на ломљење отпора ривала. До тога је дошло у четвртом сету, па се Ђоковић заслужено домогао финала и још тријумф га дели од одбране Њујорка.