• Почетна
  • СПОРТ
  • Чекају се подне и жреб: Први пут у историји Евролиге Србија ће имати два представника!
Прочитај ми чланак

Чекају се подне и жреб: Први пут у историји Евролиге Србија ће имати два представника!

0

KK Partizan KK Zvezda436(Блиц)

Београдски клубови Партизан и Црвена звезда играће у Евролиги у сезони 2013/2014, историјској првој у којој ће Србија имати два представника у најјачем континенталном кошаркашком такмичењу.

У подне ће се одржати жреб група за Евролигу уз директан пренос на Спорт клубу, а наши представници биће шампион државе и АБА лиге Партизан и другопласирани тим регионалног такмичења Црвена звезда.

Обе екипе су у петом шеширу са италијанским Арманијем, шампионом Пољске Стелметом, а 24 екипе биће распоређене у четири групе са по шест тимова, по четири најбоља иду у Топ 16 фазу.

Уз тежак жреб, сигурно је да љубитељи кошарке у Србији могу очекивати спектакуларне мечеве у Пиониру, а Црвена звезда има амбиције и да се пресели у Арену. Тим са Малог Калемегдана се појачао Бобаном Марјановићем, Блејком Шилбом и Јаком Блажичем, а продужен је уговор са Демаркусом Нелсоном.

Партизан се за сада ослања на младе снаге које су одбраниле титулу шампиона, без Владимира Лучића који је отишао у Валенсију, и чека повратак Дависа Бертанса, који се опоравља после успешне операције колена. Но, сигурно је да ће оба тима претрпети промене до почетка такмичења, коме предстоји и Еуробаскет. А Евролига ће бити сигурно бити још квалитетнија – вратио се најтрофејнији, са новим апетитима.

Први шешир: Барселона, Олимпијакос, Панатинаикос, Реал Мадрид
Други шешир: Макаби, ЦСКА Москва, Монтепаски, Анадолу Ефес
Трећи шешир: Каха Лаборал, Уникаха, Фенербахче, Жалгирис
Четврти шешир: Галатасарај, Локомотива Кубан, Будивелник, Бамберг
Пети шешир: Армани, Партизан, Црвена звезда, Стелмет
Шести шешир: Бајерн Минхен, Нантер, Старзбур, квалификант