ЧЕХ БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕН у Приштини због скандирања „Косово је Србија“ (ФОТО)

0

Репрезентација такозване државе Косово у суботу је у квалификацијама за Еуро 2020. уписала једну од највећих победа у својој историји, против Чешке 2:1, за друго место у групи у којој је Енглеска лидер.

Утакмицу су, као што је познато, пратиле и тензије због политичке конотације коју је носио дуел, јер је познато да су Чеси солидарни у борби Србије за очување Косова у оквиру својих граница.

FOTO: printscreen

Наиме, неколико навијача Косова пресрело је навијача Чешке са заставом,  па су га пребили и побегли, што је забележено и на снимку који се појавио на друштвеним мрежама, но убрзо је обрисан јер се ради о насилном садржају.

Иначе, Чеси и Срби су се удружили пре утакмице и једни другима слали поруке подршке.

Чеси су се пре утакмице сликали с натписом „Косово је Србија“ и скандирали „Косово је срце Србије“, а наши навијачи су им на мечу са Португалијом захвалили поруком „Хвала браћо“.

Занимљиво, Косово не зна за пораз у групи А, победили су Бугарску и Чешку, а ремизирали с Црном Гором и у првој утакмици с Бугарском, а следи им двобој с Енглезима.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!