Прочитај ми чланак

ЧАРОБНА НОЋ Николе Јокића и рекорд од 47 поена!

0

Кошаркаши Денвер Нагетса победили су Јуту Џез у недељу увече 128:117 и надиграли екипу која је словила за најбољу на западу НБА лиге.

Јута је пред меч са Денвером имала скор од 15 победа и само четири пораза, Денвер је био у негативном скору код куће у Колораду и то је све био мотив за играче “грумења” да се максимално докажу.

За Николу Јокића и лични мотив да покаже Рудију Гоберу ко је најбољи центар на свету и то је и урадио са 47 убачених поена и изједначеним рекордом каријере.

Српски кошаркаш је већ после 12 минута убацио Гоберу и Дереку Фејворсу 22 поена.

Денвер је доминирао захваљујући нестварнима процентима шута јер су Нагетси до полувремена убацивали две трећине шута из игре, играли су брзо у транзицији, проналазили су отворене шутере.

Јокић је као “на батерије” играо у рекету и није оклевао. У свакој ситуацији је кажњавао када га играчи Јуте не би удвајали и тиме је пунио своје поентерске колоне.

Када не би играо на ниском посту у близини коша, погађао је тројке и већ до полувремена он и Вил Бартон су убацили скупа девет далекометних хитаца без промашаја.

Денвер је после првих 12 минута водио 43:29 иако је Јута до тада имала шест тројки. Није марило јер је Денвер дао две више. До краја полувремена Јокић је имао 33 поена, оборио је лични рекорд за полувреме, а његов тим је са 79 поена наспрам Јутина 54 потпуно контролисао ток меча.

До тог тренутка, шут је ишао савршено, а Денвер је одиграо једно од најбољих нападачких полувремена које смо скоро могли да видимо у НБА лиги, свакако најбоље од Нагетса ове сезоне.

Било је питање хоће ли се “пушка” Нагетса охладити у наставку меча и хоће ли то Џезери спремно дочекати.

Бојан Богдановић, који је у првом полувремену својом серијом поена колико-толико држао Јуту у игри док Донована Мичела “није ишло”, био је један од оних који су дочекали пад Нагетса у трећој деоници.

Он и Џордан Кларксон су током трећег периода погађали тројке, понеке и уз мало среће, па је Џез неочекивано од -27 пришао на једноцифрену разлику.

Тада је Кларксон погодио тројку за 97:88. Мајкл Мелоун је претходно пробао да прекине налет Јуте тајм-аутом, али то није могао.

Шут његове екипе је попустио, па је у четврту деоницу Денвер ушао после великог поентерског ролеркостера и са 103:91. У четвртој се стање поправило по Денвер, па је поенима на два минута пре краја Јокић изједначио свој рекорд каријере од 47 поена.

Тај рекорд је постигао против Атланте прошлог јануара.