Прочитај ми чланак

Британци се коначно поклонили Новаку – „Краљ који не мари што га не волимо“

0

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света свих времена, натерао је бриљантним партијама и невероватним бројкама, протканим рекордима, чак и британски Би-Би-Си да му се поклони и назове га - „краљем централног терена“.

Познато је да Запад не гаји симпатије према српском тениском асу, ког пречесто покушавају да оспоре бројни медији, док нижу хвалоспеве на рачун Рафаела Надала, његовог наследника Карлоса Алкараса, некада су се поисале оде о Роџеру Федереру који је у пензији, а и даље га величају, иако дебело заостаје за Ђоковићем.

Али, резултати су једино мерило практично у модерном спорту, а зна се ко ту господари – његово тениск величанство Новак Ђоковић.

Након што је срушио пољског дива и страшног сервера Хуберта Хуркача у мечу који је због прекида проузрокованог полицијским часом трајао два дана, Новак је стигао до 43 узастопне победе на Централном терену.

Тек после тога следи податак за неверицу, а гласи да је Србин последњи на Вимблдону изгубио пре 10 година и четири дана.

Предао је меч 2017. године због повреде, после тога је четири пута узастопно подизао трофеј, сада је на добром путу да то учини и пети пут, чиме би се изједначио са Роџером Федерером по броју освојених титула – 8!

Српски и светски тениски ас има низ од 32 победе и практично му нико не може ништа.

Такви импознатни резултати и бројке били су повод да му се поклони чак и британски јавни сервис Би-Би-Си, који је на официјалном Твитер налогу направио монтажу Новака Ђоковића како седи на чувеном престолу још чувеније „Игре престола“, а поред тога је наслов: „Владајући краљ централног терена“.

Испод тога је апострофирано да је Ђоковић победио 43 меча узастопно, као и да је прошло 10 година од последњег пораза.

Интересантно, али није се само Би-Би-Си поклонио Србину, већ се у сличном временском периоду огласио и британски новинар Стефано Хетфилд ,који је на интересантан начин поручио својим земљацима да Новака Ђоковића баш брига шта они мисле о њему.

„Ђоковић неће жртвовати своје мишљење да се допадне публици. Не, он не јури популарност. Има нечега у томе, чему се треба дивити. Новак Ђоковић је изузетно опседнут и посвећен елитни спортиста. То га чини најфасцинантнијим. Молим вас, чујте ме. Знам да преврћете очима и пасивно агресивно уздишете јер сам ‘досадан’. Изгледа да не можемо да заволимо најбољег тенисера свега и човека кји је на путу да освоји своју осму титулу на Вимблдону, пету заредом… Знам да је антиваксер и да је одбио да се вакцинише, па није играо на Аустралијан опену и још неким турнирима. То је разбеснело многе навијаче широм света. Ја се слажем са њим, и видим како је његова вера у себе довела до тог става који је део његове шире филозофије. Његово тело је његов храм и он једноставно неће жртвовати своја уверења како би био вољен и популаран“, навео је у свом тексту британски новинар Хетфилд.

Управо у томе се и огледа Новакова величина и доминација на сваком кораку. Он не мари шта га не воле као Роџера и Рафу, али га то не спречава да готово у свим сегментима белог спорта буде рекордер и дебату о томе ко је ГОАТ учини веома једноставном.