Прочитај ми чланак

БРАВО: Србија победила Норвешку за корак од ЕП!

0

Млада фудбалска репрезентација Србије направила је велики корак ка пласману на Европско првенство у Пољској, пошто је вечерас у Београду победила Норвешку 2:0 (1:0) у првој утакмици баража.

Србији су тријумф на стадиону Партизана донели капитен Урош Ђурђевић у 6. и аутогол Кристофера Харалсајда у 62. минуту.

Избраници Томислава Сивића на реванш у Драмен за четири дана путују са великом предношћу из првог дуела, али и по свему виђеном вечерас знањем да су квалитетнији и спремнији од скандинвског протвника.

Иако меч није обиловао превеликим приликама, Србија је показала, односно два сјајна потеза и асистенције Сергеја Милинковић-Савића и Aндрије Живковића, да је индивидуално моћнијија екипа и да у Норвешкој не би смела да пропусти прилику око пласмана на континентални шампионат за играче до 21 године.

Норвежани су у Хумској само једном припретили у првом полувремену када је сигурни голман Вања Милинковић-Савић одбранио ударац Ивера Фосума, због чега ће им у реваншу бити јако тешко да направе подвиг против тима који је био првак Европе и света.

Сивић: У Норвешкој да завршимо посао и одемо на ЕП

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Томислав Сивић изјавио је вечерас да је веома задовољан победом и сачуваном мрежом против Норвешке у првом дуелу баража за првенство Европе, али и позвао на опрез пред реванш у Драмену.

„Направили смо велики корак, одиграли смо паметно против доброг противника. Били смо стрпљиви, задовољан сам резултатом и чињеницом да нисмо примили гол. Остаје нам да у реваншу пружимо још већи напор и одемо на Европско првенство“, рекао је Сивић на конференцији за медије после утакмице.

Он је додао да ће Србија и у Норвешкој играти на победу, али уз доста опрезнију игру.

„Свесни смо да морамо да дамо гол у Драмену. Концепција ће можда бити другачија, биће више простора за контре и тако ћемо играти. Било би идеално када бисмо завршили посао са две победе“, поручио је селектор „орлића“.

Према његовим речима Србија је искористила мане квалитетног противника.

„Свесно смо Норвежанима пустили посед, технички су добри. Искористили смо њихове неке мане и слабости, али не бих да их сада откривам. Морамо да будемо обазриви и лукави у реваншу“.

Сивић је похвалио партију Aндрије Живковића после чијег шута су Норвежани дали аутогол.

„И пре утакмице сам рекао да никада Aндријин квалитет није био споран. Проценили смо да би његов улазак могао да промени ток. Драго ми је што је на „свом“ стадиону променио резултат“, закључио је Сивић.

Његов колега са клупе Норвешке Лиф Гунар Смеруд истакао је да је његов тим кажњен за грешке.

„Била је тешка утакмица, није лако играти против Србије у Београду, али нисмо срећни због два олако примљена гола. Морамо да будемо ефикаснији у реваншу“, казао је Смеруд.

 

Ђурђевић: Ништа није готово; Јовановић: Зрело и у реваншу

Капитен младе репрезентације Србије Урош Ђурђевић рекао је да је екипа остварила добар резултат против Норвешке у првом мечу баража за Европско првенство, али упозорио да још ништа није готово.

Српски фудбалери славили су у Београду поготком Уроша Ђурђевића и аутоголом Кристофера Харалсајда и дошли близу пласмана на шампионат у Пољској 2017. године.

„Задовољан сам због гола, али вазније је сто смо славили. Вечерас је било мало прилика на обе стране, али остварили смо циљ. У реваншу очекујем тактички још тежу утакмицу“, рекао је Ђурђевић новинарима после утакмице.

Његов саиграч Вукашин Јовановић признао је да утакмица није била квалитетна, као и да је победа најважнија, али и да је очекивао већи оџив публике него 7.000 гледалаца на стадиону Партизана.

„Искрено, очекивао сам већу подршку навијача, ово је град од два и по милиона људи, а ми смо светски и европски сампиони. Хвала свима који су дошли и пружили нам сјајну подршку“, поручио је Јовановић.

Дефанзивац Зенита додаје да је његов тим вечерас показао како се бори за државни грб.

„Победа од два гола разлике и без примљеног гола нас задовољава, али знамо какав нас посао чека у Норвеској. Битно је да се пласирамо на ЕУРО и у реваншу морамо да одиграмо зрело“, закључио је Јовановић.

Реванш утакмица између Норвешке и Србије игра се у уторак у Драмену.