Прочитај ми чланак

БОМБА ФИФА руши УЕФА и ствара Премијер лигу богатих Европе

0

ФИФА забија нож у леђа УЕФА, како ексклузивно преноси Скај, светска кућа планира да организује прво у Европи Премијер лигу Европе од 2022. године а да је она можда и прошири на Премијер лигу света са буџетом од шест милијарди долара!

Како преносе енглески медији, Ливерпул и Манчестер јунајтед су први који су дали зелено светло за оснивање Лиге која би имала 18 клубова а била затвореног типа попут Евролиге у кошарци. Сличног расположења су Арсенал, Челси, Манчестер сити и Тотенхем, каже „Скај“.

У старој идеји, поред Енглеза места су спремна за топ клубове из Шпаније, Италије, Немачке и Француске, остатк лиге би се попунио специјалним позивницама а победник после плеј-офа инкасирао неколико стотина милиона долара што је много више него штпо износи награда за освајање Лиге шампиона.

УЕФА је већ једном спречила најбогатије клубове Европе да направе своју лигу мењајући формат Лиге шампиона као и наградни фонд, али овај покушај ФИФа са новцем богатих Арапа и Азијата биће тежак испит за Европску кућу фудбала. Јер, Лига шампиона без 15 најјачих клубова Европе изгубиће на смислу и гледаности. Видећемо како ће се ова идеја реализовати, до краја године је најављено оснивање Премијер лиге Европе.