Прочитај ми чланак

УЕФА казнила Партизан због вређања Александра Вучића

0

Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је да је новчано казнила Партизан са укупно 70.000 евра и затварањем дела трибина за 17.000 места на наредној утакмици у европским такмичењима у којој ће „црно-бели“ бити домаћини због испада навијача на реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу конференција против Сабаха.

Партизан је тада после бољег извођења пенала елиминисао Сабах и изборио пласман у последње коло квалификација за Лигу конференција.

Уефа је у образложењу навела да је Партизану активирана условна казна из марта ове године због расистичких повика навијача због чега ће „црно-бели“ морати да затворе део трибина за 2.000 места.

Европска кућа је казнила Партизан са 30.000 евра и затварањем дела трибина на наредном мечу у европским такмичењима за још 15.000 места због дискриминаторског понашања навијача.

Партизан је кажњен и са 30.000 евра због упада присталица „црно-белих“ по завршетку меча са Сабахом, затим са 10.000 евра због провокативних порука навијача, које су биле увредљивог карактера.

Како сазнаје Данас. УЕФА је казнила Партизан због погрдног скандирања упућеног председнику Србије Александру Вучићу, као и Бојану Летићу, фудбалеру клуба из Азербејџана.

У саопштењу се истиче да ће „црно-бели“ морати да обавесте УЕФА, који сектори стадиона у Хумској ће бити затворени за навијаче на мечу против Нордсјеланда.

Први меч плеј-офа за пласман у Лигу конференција између Нордсјеланда и Партизана биће одигран 24. августа у Данској, а реванш је недељу дана касније у Београду.