Прочитај ми чланак

Блажич: Тренер рекао да се суздржим од коментара

0

sp-blazic_620x0

Недељу прве евролигашке победе кошаркаши Црвене звезде заокружили су убедљивим тријумфом над Цедевитом, кандидатом за јадрански фајнал-фор.

Трака на којој се утакмице смењују тешко подношљивом брзином сада мало успорава и даје играчима тренера Дејана Радоњића четири дана тренинга за наредни дуел у елитном такмичењу, 15. новембра против Лијетувос ритаса у „Пиониру“ (20.00).

– Шест дана смо провели у сталном покрету, после напорних путовања из Подгорице и Виторије били смо у сали за тренинге само онолико колико смо могли – каже Радоњић, наглашавајући значај победе над одличним загребачким тимом остварене после номадског периода.

После уморног првог полувремена, Звезда је у наставку изгледала као тим по мери свог тренера. Одбрана је блокирала нападе Цедевите у самом зачетку и стварала услове за лаке поене из контранапада.

– Била је онаква каква би требало да буде – напокон је Радоњић задовољан сегментом на којем је изградио своју стручну репутацију.

На првој линији одбране истакао се словеначки репрезентативац Јака Блажич, који је први пут чуо своје име из грла 4.000 навијача.

– Добро је доживети тако нешто, али ми је тренер рекао да се судржим од коментара – уз осмех говори Блажич о забрани личне промоције у тиму који зависи од колективног духа. – Ово је била битна победа због бодова и положаја на табели. Сада идемо ка правом месту, а имамо и времена да се спремимо за утакмицу са Лијетувос ритасом.

Тријумф над Лаборалом у Виторији оживео је изгледе црвено-белих за пласман међу 16 најбољих тимова Евролиге, али је победа против ривала из Вилњуса неопходна за продужење њиховог живота.

У истом положају налази се и литвански представник, који је у претходном колу регионалне ВТБ лиге убдљиво славио на гостовању у Прагу у мечу са Нимбурком (76:61). Најбољи у саставу немачког тренера Дирка Бауермана били су литвански репрезентативац Мартинас Гецевичијус (20 поена) и некадашњи центар Звезде Стеван Јеловац (16 поена, 7 скокова). У свом маниру одиграо је и бивши плејмејкер црвено-белих Омар Кук (8 поена, 10 асистенција).

Само три дана после једног од кључних мечева у Евролиги, на реду је први вечити дерби у сезони, 18. новембра пред навијачима Партизана (20.30).

– Имамо времена да се припремимо за следеће утакмице – најављује Радоњић тешке дане за своје играче у дворани за тренинге.

(Новости)