Прочитај ми чланак

Бјелица више поена него минута!

0

Српски кошаркаш двоцифрен и поред мале минутаже. Бобија као да су заборавили, "Луди Србин" љут на играче после победе...

nemanja-bjelica-60

Дерби је припао Клиперсима. Крис Пол је убацио 26 поена, имао 12 асистенција, Блејк Грифин такође додао 26 поена, на Пацифику су пали Репторси.

За Торонто то је други пораз у низу, предводио их је Ловри са 27 поена, ДеРозан испод свог просека, додао је 25. Канађани су изгубили битку под кошевима, лидер Атлантика је други пут ове сезоне изгубио два меча у две вечери.

Вориорси су прегазили Индијану, Клеј Томпсон је постигао 25 кошева за 26 минута, преседео последњу четвртину на клупи, осма победа у низу за Голден Стејт.

Пејсерси уморни од продужетка претходне вечери у Оклахоми, али и без Пола Џорџа и Мајлса Тарнера јасно нису имали никакву шансу. На полувремену је било +19, пред последњу четвртину +29.

Филаделфија је добила и четврти меч код куће, сјајни Џоел Ембид их је водио са 22 поена, у граду „братске љубави“ пао је Мајами. Нису помогла ни 32 поена Вајтсајда, Драгић је убацио 10 поена, имао и 7 асистенција, али и лош проценат шута. На другој страни Дарио Шарић једну тројку, имао је и четири ухваћене лопте.

Визардси су добили Феникс, Џон Вол је уз 18 поена, имао чак 15 асистенција, али је утакмицу каријере одиграо Бредли Бил. Опорављени бек Визардса је бројао до 42, одиграо је сјајно два меча у низу, укупно је постигао у поменуте две утакмице 76 поена!

Против Мајамија није имао чему да се радује, Визардси су изгубили, сада уз рекорд каријере иде и победа. Код Санса, Девин Букер 30 поена, Бледсо 29, екипа из Аризоне се распала у последњој четвртини када је само Бледсо постизао поене.

Мајк Конли је пресудио Хорнетсима. У једном од дербија вечери, „Гризлији“ су славили у Северној Каролини. Бек Мемфиса је бројао до 31, Марк Гасол доминирао у првом полувремену, завршио је са 13 поена, 9 скокова, 8 асистенција. Гости су контролисали темпо, били на +24 на полувремену, убацили 10 тројки из 16 покушаја. Код Шарлота најбоља партија у каријери за Френка Каминског, 23 поена, али се у финишу повредио.

У тесној утакмици Хјустон је однео победу из Детроита, Харден је убацио 28 поена, имао 11 асистенција, два скока су га делила од трипл-дабла. „Брадоњи“ је дрхтала рука у финишу са линије пенала, али су Рокетси задржали победу. Невероватно звучи да је сјајни Харден промашио пет бацања у последња три минута, он је један од најбољих извођача у лиги.

Боби Марјановић без шансе, закуцан за клупу, његов конкурент Бејнс игра слабо, али Ван Ганди и даље Србина не шаље на паркет.

Трипл-дабл Јаниса Антетокумпа је пресудио Орланду. Грк је убацио 21 поен, имао по 10 скокова и асистенција, па су Бакси прескочили Меџик на табели. Вучевић 8 поена, 11 скокова, Рудеж без поена, Хезоња није играо. Код Милвокија Мирза Телетовић 7 поена, 5 скокова.

„Вукови“ су поражени од Бостона. Ал Хорфорд после паузе због повреде игра одлично, убацио је 20 поена, имао 6 скокова, 5 асистенција и 3 блокаде. Бивши центар Атланте је показао какво ће појачање бити за „Келте“. Отворио је простор за Томаса који је бројао до 29. Код домаћина Бјелица 10 поена за мање од 10 минута. Имао је и један скок. Иначе, Минесота је била на +13 и успела да изгуби у последњој четвртини, када су за девет минута постигли три поена. Горка шала међу навијачима је да је ово ипак промена, до сада су се углавном распадали у трећој четвртини, сада су променили тајминг.

Теже него што се очекивало, Сан Антонио је савладао десетковани Далас. Додуше, није било Паркера и Олдриџа, Леонард је убацио 24, Гасол 16 поена, резерве је предводио Пати Милс са 17.

Мавси имају 2 победе у 13 утакмица, најгори старт у четврт века. Игру свог тима Поповић је назвао јадном, а играче и поред победе оптужио за недостатак респекта према ривалу. Сет Кари је подсетио на брата, убацио је 23 поена, од тога пет тројки.

Резултати:

Клиперс – Торонто 123:115
Сан Антонио – Далас 96:91
Минесота – Бостон 93:99
Милвоки – Орландо 93:89
Детроит – Хјустон 96:99
Шарлот – Мемфис 90:105
Вашингтон – Феникс 106:101
Филаделфија – Мајами 101:94
Индијана – Голден Стејт 83:120