Прочитај ми чланак

БЕЗОБРАЗНО ДОБРЕ АСИСТЕНЦИЈЕ дели Никола Јокић! (ВИДЕО)

0

nikola jokic asistencija


Изузетно пријатно и лепо достигнуће младог Сомборца…

Никола Јокић је плејмејкер у телу центра. И то је показао небројано пута у дресу Мега Лекса, али је посебно до изражаја дошло оног тренутка када је отишао „преко баре“ и заиграо своју прву сезону у НБA лиги. Млади ас Денвера из утакмице у утакмицу показује да поседује изузетну кошаркашку интелигенцију и не боји се да је користи у игри када год је у могућности. A поред тога што има широк нападачки спектар, Јокић је демонстрирао и асистентеске способности на којим би позавидели многи НБA асови.

И управо је ова црта Јокића довела на једну врло интересантну листу – најбољих асистената међу центрима који играју прву сезону у НБA лиги од 2000. године. Већ сада млади Сомборац налази се на коти од 1,7 асистенција по утакмици, чиме се нашао у друштву Марка Гасола и Јао Минга, а испред њега тренутно се само налазе Ендрју Богут из Голден Стејта са 2,3 асистенције по мечу, што је учинак који је остварио из времена када је играо за Милвоки, док је на првој позицији тренутно неприкосновени Пау Гасол.

Подсетимо, све бројке осим Јокићеве уписане су после пуне сезоне, што значи да је пред суперталентованим Србином простор да евентуални пласман поправи.

Погледајмо и неке од најбољих Јокићевих асистенција до сада, а пре свега најсвежију – против Мемфиса.

Затим и ону коју је поделио против Лос Aнђелес Лејкерса, која је чак изабрана и за асистенцију вечери.

A на крају и ону коју је поделио против Мајамија.

Извор: mozzartsport.com