Прочитај ми чланак

Бертанс се вратио тренинзима

0

davis-bertans

(Б92)

Кошаркаш Партизана Давис Бертанс вратио се тренинзима седам недеља после операције колена после тешке повреде коју је задобио на мечу са Црвеном звездом.

Бертанс је покидао предњи укрштени лигамент колена када је приликом једне акције искренуо колено, без контакта са ривалом.

„Прошло је седам недеља од операције, почео сам са лаганим тренинзима, осећам се добро и још увек убацујем тројке без проблема“, написао је Бертанс на свом профилу на друштвеној мрежи Твитер.

Код повреде какву је задобио Бертанс опоравак траје од шест до девет месеци. Уколико се операција изврши седам до десет дана од повреде, опоравак би требало да траје краће него када се то не учини, а летонски кошаркаш је управо тако поступио.

Љубитељи кошарке знају да је исту повреду доживео Дерик Роуз, који је због тога пропустио целу прошлу сезону у НБА лиги.

Готово је извесно да у редовима ’црно-белих’ неће моћи да рачунају на Бертанса бар до децембра, и то ће бити велики ударац за шампиона Србије. Исти случај је и са репрезентацијом Летоније на Европском првенству у Словенији.

Бертанс је био један од најбољих играча Партизана протекле сезоне. У Суперлиги је просечно постизао 12,2 поена уз 3,1 скок и 1,7 асистенција. Био је најбољи тројкаш АБА лиге уз просек од 9,8 поена и 2,8 скокова, док је у Евролиги имао просек од 6,6 поена и 2,3 скока.