Прочитај ми чланак

БЕКЕР: Волим Нолета, Новак ће се вратити још јачи

0

ЛОНДОН - Била је ово невероватна вожња... У прошлом времену је Борис Бекер описао трогодишњу сарадњу са Новаком Ђоковићем у опширном интервјуу за "Дејли мејл", што је новинара навело на закључак да "постоји непогрешив осећај да Немац говори о завршетку једног поглавља, а не о писању новог". Ипак, тренер другог тенисера света није одговорио на питање о наставку сарадње.

nole-beker

ЛОНДОН – Била је ово невероватна вожња… У прошлом времену је Борис Бекер описао трогодишњу сарадњу са Новаком Ђоковићем у опширном интервјуу за „Дејли мејл“, што је новинара навело на закључак да „постоји непогрешив осећај да Немац говори о завршетку једног поглавља, а не о писању новог“. Ипак, тренер другог тенисера света није одговорио на питање о наставку сарадње.

„Тренутно смо у процесу преговора и не могу вам рећи ништа више од тога. Не бих могао да кажем ни „да“ ни „не“. Заиста сам уживао у последње три године. Не кајем се ни због чега“.

Некадашњи велики шампион имао је свашта да каже о свом пулену и паду после Ролан Гароса, притиску који ће Мареј осећати на првом месту… Ако се успешна сарадња оконча, Бекеру ће горак укус у устима остати само због последњег меча.

„Нисам могао да верујем колико је лоше одиграо у финалу Лондона. Новак је дан раније против Нишикорија био на нивоу из првих шест месеци. Толико добро може да игра кад је све на свом месту. А, Енди се сигурно осећао као старац после маратона против Раонића. Мислио сам да смо у доброј ситуацији пред финале, али то је био вероватно најгори меч који је одиграо откако сам му тренер. Ни сада не знам тачно шта се догодило“.

Немачки стручњак сматра да ће се Ђоковић вратити још јачи.

„Новак дуго није трпео овакве поразе, па је губитак првог места и финала Ју-Ес опена можда прави сигнал у право време, како би тренирао боље и био више посвећен. Не кажем да ће опет све побеђивати, али у 2017. ће се више фокусирати на тенис него у другој половини ове сезоне. Убеђен сам у то“.

Бекер предвиђа да ће Мареј у мају почети да осећа притисак.

„Возиће се још неко време на таласу успеха. Вероватно ће га то држати у Аустралији и на америчким догађајима у марту, јер то је једини период када је играо лоше ове године. Али, једна је ствар да играш кад немаш ништа да изгубиш, а потпуно друга када имаш, на пример прво место на свету. Очекивања су већа“.

Немац подсећа да се у Риму и Мадриду ове године осетило да долази „нови момак у град“. Мареј је дизао форму, Ђоковић је падао после освајања Ролан Гароса.

„Доминанти играч има право на паузу. Борг се повукао у 26, Агаси је имао неколико дужих пауза, као и ја. Погледајте Тајгера Вудса и Леа Месија после Мундијала пре две године. То је најприроднија ствар за врхунског спортисту. Новак је имао пуно право да узме тајм-аут и посвети се породици. Људи заборављају да је до таквог успеха могуће доћи само када си себичан и усмерен само на један циљ. А, после неколико година такав живот постаје једно усамљено место“, закључио је Борис Бекер.

О Имазу не смем ништа рећи

Немачки „Спорт билд“ је пренео да је Бекер условио Ђоковића речима „или Имаз или ја“.

„Слушајте, ја сам унутар тима. Знам све и не могу ништа да вам откривам. Волим свог играча, штитићу га и никада нећу ништа рећи о томе“.