Прочитај ми чланак

БЕКЕР: Шокиран сам; ВИЛАНДЕР: Све је то природно

0

Доскорашњи тренер тенисера Новака Ђоковића, легендарни Борис Бекер, рекао је да је шокиран елиминацијом Србина у другом колу Аустралијан опена, за разлику од Матса Виландера, који није био изненађен. Денис Истомин, 117. тенисер света, елиминисао је Новака Ђоковића после скоро пет сати игре.

Фото: Ројтерс

Фото: Ројтерс

Денис Истомин савладао је браниоца титуле и шестоструког освајача Мелбурна Новака Ђоковића са 3:2 (7:6 (10:8), 5:7, 2:6, 7:6 (7:5), 6:4) и направио највеће изненађење у досадашњем току турнура.

„Шокиран сам, мислим да је Новак био превише дефанзиван у мечу. Са друге стране, Истомин је био стрпљив, играо је одлично и паметно, и у потпуности заслужено победио. Истомин је показао да има добру технику и снажан сервис, иако место на АТП листи то не показује“, рекао је Бекер у изјави за Еуроспорт.

Са друге стране, Виландер сматра да је природно да Ђоковић изгуби јер, како је навео, такве падове имали су и Роџер Федерер и Рафаел Надал.

„Дешавају се такви порази и они показују да су Федерер, Надал и Ђоковић људи. Тенис на врхунском нивоу је веома напоран, једноставно се догодио пораз Ђоковићу. На њему је да размисли шта мора да учини да би се вратио на врх“, рекао је Виландер.