Прочитај ми чланак

БЕКЕР О ОСЕТЉИВОМ НОВАКУ: Ђоковићу смета што га не воле као Роџера и Рафу

0

Новак се представља као врло хладан, али је у суштини врло блага душа. Породица је његов темељ, његова основа. Да ли добија исто поштовање као Федерер и Надал? Вероватно не, каже Борис Бекер

Некадашњи тренер Новака Ђоковића Немац Борис Бекер открио је да је Србин врло осетљива особа која лично схвата однос јавности према њему.

Фото: Ројтерс

„Новак се представља као врло хладан, али је у суштини врло блага душа. Породица је његов темељ, његова основа. Да ли добија исто поштовање као Федерер и Надал? Вероватно не. Ми сви волимо Роџера и волимо Рафу, али изгледа да „само“ поштујемо Ђоковића. То му смета. Жели да буде на истом нивоу као њих двојица, али то не може да се купи. Игра у ери двојице најомиљенијих спортиста на свету. Мора да прихвати ту ситуацију. Навијачи нису против њега. Ипак, он то схвата лично, такав је његов карактер, осетљив је“, рекао је Бекер. 

Србин је после скоро двогодишње кризе резултата у недељу освојио Вимблдон и стигао до 13. Гренд слема у каријери. 

„Мислим да Ђоковић није очекивао нови Вимблдон после две године током којих је био далеко. Када је почео сезону само је желео да буде здрав и да игра, није размишљао о побеђивању. Током сезоне на шљаци био је срећан само да добије меч. Тек на Квинсу, где је стигао до финала, почео је да верује да има још тога у њему“.

Новак се вратио међу Топ 10 на АТП листи, али то је само почетак јер не брани ниједан турнир до краја сезоне. 

„Новак је супер спреман и врло посвећен. Проучава историјске књиге и зна да Надал и Федерер имају више Гренд слемова од њега, иако неће причати о томе. Може да игра још две или три године и освоји још ГС, почевши од УС Опена“,закључио је Бекер.