Прочитај ми чланак

Бане Ивановић: За Србију сам увек спреман

0

sp-A-selekcija-ivanovic-i-e_620x0

Лето, зима, киша, снег, такмичарске, пријатељске или ревијалне утакмице. За капитена „орлова“ Бранислава Ивановића као да не постоји разлика. Свака утакмица за национални тим њему је посебан доживљај, нешто што представља част, а не обавезу.

Тако у тренуцима када је селектор Михајловић, углавном на инсистирања клубова, дао вољно Коларову, Бишевцу, Тадићу, Радовановићу и Стојковићу, Ивановић није затражио поштеду како би избегао ревијални меч, већ је данас задужио кључеве собе у „Палисаду“. Још у Дубаију се шалио са новинарима, када је добио жути картон против Русије, да ако му је то парни, нада се да ће имати право бирања, па да заигра у уторак увече.

– Веровали или не, никада нисам играо у Ужицу. Због тога се радујем овом мечу са „новинарима“ који ће свакако бити спектакл за град и читав овај регион. Чуо сам да Слобода има леп стадион, а сада ћу имати прилику да заиграм у граду који сам током играња у ОФК Београду некако стално заобилазио. Мислим да је Слобода тада била друголигаш, а ни жреб у Купу никако није могао да нас састави – открива Бранислав Ивановић.

Најјачи државни тим је из разних оправданих разлога остао без неколицине важних играча, али ће публика на стадиону у Ужицу моћи да види дефанзивца Челзија, који тврди да није ни размишљао о повратку у Лондон право из Дубаија.

– Не, није ми проблем да будем део ове приче. За Србију сам увек спреман, јер сам био и остао њен војник. Радује ме, такође, да ћу моћи да се упознам са потенцијалом наше лиге, играчима који свакако имају лепу будућност. Наша обавеза је да дамо пун допринос великом догађају и свима који дођу на стадион, али и милионима оних поред малих екрана, приуштимо једно лепо вече.

На сличан начин размишља и момак који је постао права напаст за голмане у другој шпанској лиги. Стефан Шћеповић је свестан да је свака нова утакмицу у дресу са државним грбом велика прилика, па тако доживљава и сутрашњи дуел против селекције новинара.

– Ову утакмицу схватам озбиљно као и сваку другу, нема опуштања. Играчи из лиге сигурно неће имати већи мотив од нас, сви желимо да се докажемо. Играње за репрезентацију је увек нешто посебно, без обзира на име ривала.

Без обзира на бројне промене у односу на меч са Русијом, Србија ће имати веома јак састав за „новинаре“, а очекује се`да на голу буде Кахриман, у последњој линији Рукавина, Ивановић, Томовић, Максимовић, односно у вези Матић и Петровић, затим Баста и Тошић, а у нападу Ђорђевић или Шћеповић. Нема сумње, довољан број атрактивних имена за пуне трибине стадиона Слободе.

РАСПУСТ ДО ФЕБРУАРА
Утакмица против новинара ставља тачку на репрезентативне акције у 2013. У случају да не дође до неког сензационалног преокрета и изненадног децембарског теста „орлови“ ће се поново окупити у фебруару. Ривал у том термину би требало да буде Република Ирска, а меч би се играо у Даблину.

(Новости)