Прочитај ми чланак

АУСТРАЛИЈАН ОПЕН: Троицки и даље незаустављив!

0

viktor-ao

Виктор Троицки победио је Леонарда Мајера са 6:4, 4:6, 6:4, 6:0 у другом колу Аустралијан опена, после два и по сата борбе.

Јиржи Весели био је прва препрека Виктора Троицког, а друга је Аргентинац и 26. играч АТП листе, против ког до сада није играо. На његово вођство од 2:0 одговорио је са два брејка у низу, после чега је сигурно одржао предност сервиса до краја сета.

У другом, није било прилика за одузимање сервиса до завршнице, када је Мајер при вођству од 4:3 имао две, да би при 5:4 ипак дошао до брејка вредног изједначења у сетовима.

Када је у наставку Виктор везао два гема без изгубљеног поена, трасирао је пут ка повратку вођства, па му је Мајер отежао само мало, одлажући то до треће сет лопте. Налет самопоуздања Троицког потпуно је сломио Аргентинца, уследила је серија од 4:0, а тада Виктор при сервису није губио ни поен. Мало је недостајало и да после 40:0 у наставку дође до брејка, али је до четврте лопте одолевао Мајер, што је био само последњи трзај у жељи да се макар освоји један гем у последњем сету.

У наредном колу, Троицког чека седми носилац Томаш Бердих, који је са 7:6 (0), 6:2, 6:2 у сетовима савладао Јиргена Мелцера. До сада је Троицки против Бердиха играо шест пута, а победио га је само у првом сусрету 2009. у Индијан Велсу. Последњи пут, у Пекингу прошле године, Чех је био бољи са 6:3, 6:4, пред први међусобни дуел на грен слем турнирима.

(Блиц)