Прочитај ми чланак

АТОМСКИ ФУДБАЛ: Мајсторије Кристијана Роналда Шпанија – Португал 3:3 (ВИДЕО)

0

Хет-трик Португалца за 3:3 против Шпаније

Гол је релативан појам кад је терену Црвена фурија. Јер чим Шпанци помисле – лопта је већ у мрежу. Али у речницу Кристијана Роналда пораз не постоји као опција. Бар не кад су у питању оне велике, највеће утакмице. Па нек то значи и да је преко пута Шпанија, екипа из групе најужих фаворите за светску круну. Па нек то значи и да ће Роналдо морати да узме лопту и сам све да заврши. У великом дербију прве фазе такмичења у Русији и већ сада можемо да кажемо једној од најбољих утакмица на овогодишњег Мундијала 3:3 уз хет-трик непоновљивог Роналда у Сочију!

Јесте фраза, али апсолутно тачна: Шпанија је тимчина састављена од најбољих фудбалера на свету – Роналдо ипак није са ове планете!

И ако се питате зашто се Португалцима то није десило пуних 10 година, да на такмичарској утакмици поведу, па изгубе, одговор знате: зато што Роналдо ту! Зато што он одбија да умре, чак и када ситуација изгледа безизлазна. Кад ти Шпанци саиграчима вежу ноге у чвор, кад цело друго полувреме лопту видиш само као пролазника у туђем власништву. Само један тренутак. Најмања могућа грешка. То је све што му треба. Прекршај у зони шута у 88. минуту, кад су се сви већ помирили са тезом да је Шпанија квалитетнија и боља? Може. И то је у реду.

ПОРТУГАЛИЈА – ШПАНИЈА 3:3 (2:1)
/Роналдо 4пен, 45, 88 – Дијего Коста 24, 55, Наћо 58/

Стадион: Олимпијски у Сочију;
Капацитет: 48.000;
Судија: Ђанлука Роки (Италија);

Португалија (4-1-3-2): Руи Патрисио – Седрик, Пепе, Жозе Фонте, Гереиро – Карваљо – Бернардо Силва (од 69’ Кварежма), Мутињо, Бруно Фернандеш (од 68’ Жоао Марио) – Роналдо, Гуедеш (од 80’ Андре Силва);
Шпанија (4-2-3-1): Де Хеа – Наћо, Пике, Рамос, Алба – Бускетс, Коке – Силва (од 86’ Силва), Иско, Инијеста (од 70’ Алкантара) – Коста (од 77’ Аспас).