• Почетна
  • СПОРТ
  • Андрија Живковић: Будући капитен ФК Партизана и репрезентације Србије? (Видео)
Прочитај ми чланак

Андрија Живковић: Будући капитен ФК Партизана и репрезентације Србије? (Видео)

0

zilesku32(SPORTAL.RS, ФОТО: partizan.rs)
Колико год српски фудбал био осиромашен скоро редовно се догоди да неки клинац „искочи“ и покаже да нам и даље талента не мањка.

Партизанови изданци већ годинама праве разлику у српском првенству, а мора се споменути и један су од главних извора прихода петоструког шампиона Србије.

Универзални везиста Андрија Живковић, који је у млађим пионирима стигао из нишког Радничког у Хумску, сматра се бисером који долази.

Капитенска трака омладинске репрезентације Србије довољно говори о перспективи овог момка.

– Ради се о изузетном потенцијалу. Прави је бисер српског фудбала, уз још четворицу-петорицу момака заиста представља будућност репрезентације.

Уз правилан наставак развоја и задржавање понашања које поседује немам дилему да ће направити лепу каријеру – рекао је селектор омладинске репрезентације Милан Лешњак.

О коликој се перспективи црно-белих и српског фудбала ради сведочи и позив који је Живковићу хтео да уручи селектор А репрезентације Синиша Михајловић за меч са Ираком, прошлог децембра, који је касније отказан.

– Зваћу двојицу Партизанових кадета Немању Радоњића и Живковића који су 1996. годиште, као и још двојицу играча који такође имају 16 година. Они још нису спремни, али ће им много значити да буду са нама, како би се привикли што пре јер чине будућност српског фудбал – рекао је тада Михајловић.

Један од главних шрафова у Партизановој фабрици играча Душан Трбојевић, некада и сам велики фудбалер, ретко када издваја неког од клинаца, јер их све сматра једнаким.

– Не волим да издвајам децу. Свако дете је посебно и поседује нешто. Најмањи је проблем причати о Андрији као капитену омладинске репрезентације, али треба поменути и такође момка 1996. годиште Данила Пантића, као и Немању Радоњића и Лукића. Њих сада наглашавам, јер су, да кажем, први који долазе. Били су на припремама са првим тимом – прича Трбојевић и додаје:

– У питању је везни играч, којем је примарна лева нога, али се и добро служи десном. Може да игра у везном реду и са леве и са десне стране. Продоран је, одличан у ситуацији „један на један“, преглед игре је на високом нивоу, као и пас игра. Једном речју поседује све предиспозиције да постане добар фудбалер.

Позитивно су се о квалитетима талентованог играча изразили и сениори Партизана, као и стручни штаб.

– Сви су одушевљени њиме, али и осталим момцима који су били са првим тимом. Од спортског директора Љубише Тумбаковића, преко тренера Владимира Вермезовића и сениора, сви имају само лепе речи о њима. Капитен Сале Илић је такође истакао да су били одлични. Могу да кажем да су Живковић и остали момци били право освежење на припремама екипе. Време ће показати своје, а од јесени ће највероватније бити прикључени тиму.

Као и код сваког младог играча, тако и код Живковића постоји простор за напредак.

– Он је висок око 170 сантиметара, још увек није напунио 17 година, па не очекујем да може, уколико не порасте, да поправи скок игру. Ипак, на позицији на којој игра и није му потребна скок игра, односно игра главом, као фудбалски елемент. Пошто је левоног фудбалера, мора још да поради на условно слабијој нози. Поседује врлине које могу да буду гарант да ће једнога дана напредовати на осталим пољима. Вредан је и поседује понашање за пример. И чврсто је на земљи што је такође велики плус – закључио је Трбојевић.