• Почетна
  • СПОРТ
  • Серена пала преокретом, Ана у четвртфиналу Аустралијан опена! (Видео)
Прочитај ми чланак

Серена пала преокретом, Ана у четвртфиналу Аустралијан опена! (Видео)

0

ana-serena

Ана Ивановић успела је да се пласира у четвртфинале Аустралијан опена, и то победом над првим носиоцем, тренутно неприкосновеном првом тенисерком света Сереном Вилијамс и петоструком шампионком Мелбурна са 4:6, 6:3, 6:3.

Блистав почетак сезоне са титулом у Окленду најавио је повратак Ане Ивановић на пут старе славе, али нико није ни сањао да ће савладати и доминантну Серену Вилијамс – она је успела да је сруши, и то преокретом после скоро два сата борбе.

Већ први гем је најавио епску борбу, тада је Серена три пута спречила брејк, али га је Ана направила за вођство од 3:2. Одмах је узвратила Серена за изједначење, да би потом у кључним тренуцима преломила за 6:4 искористивши другу сет лопту.

У наставку је Ана показала да је и психички потпуно спремна за сва искушења, стрпљиво је чекала своју шансу до петог гема другог сета када је повела са 3:2 брејком, и овај пут није дозволила Серени прилику за одузимање сервиса.

Сервирала је Американка за повратак у меч и спречавање изједначења, али је Ивановићева брзо дошла до прве сет лопте, а трећу је искористила за улазак у трећи сет. Одлучујући период игре се претворио у бајку за Ану: повела је уз брејк са 3:0, и ништа је није могло зауставити на путу до четвртфинала.

У наредној рунди, противница ће јој бити победница меча Кејси Делаква – Ежени Бушар (30. носилац), па Ана има идеалну прилику да дође до завршнице првог гренд слема у сезони, а судећи по форми и игри коју приказују, није далеко ни прва гренд слем титула после Ролан Гароса 2008. године.

(Блиц)