Прочитај ми чланак

Американка понизила Рускињу на додели медаља, ево како јој је она одговорила

0

Иако је успела да освоји сребро у трци на 100 метара прсно, руској пливачици Јулији Ефимовој Олимпијске игре у Рио де Жанеиру неће остати у најлепшем сећању.

foto-reuters-1470740937-965807

foto: Reuters

Јулија је једна од спортиста која је била на листи оних којима следује суспензија због наводног системског допинга у Русији, али им је суд за спортску арбитражу у последњем тренутку дозволио учешће.

Због свих дешавања око допинг скандала, Јулија би на олимпијском борилишту сваки пут била дочекана звиждуцима.
У финалу јој је измакло злато, а четворострука светска шампионка је врло емотивно говорила пред новинарима после церемоније.

„Последњих неколико недеља биле су јако тежак период за мене. Не сећам се када сам последњи пут спавала дуже од четири сата. Искрено, не знам ни како сам успела да се пласирам у финале“, рекла је Ефимова, док је њена велика ривалка американка Лили Кинг освојила злато а на постољу није хтела да честита Рускињи већ ју је назвала „допинг преварантом“.

„Да сам на Јулијином месту, не бих волела да ми честита неко ко није лепо говорио о мени. Па, ако је желела да јој честитам, извињавам се. Одлично је пливала“, рекла је Кингова, која је први пут наступила на Играма.

Ефимова не жели да тај поступак анализира, већ је додала да би “спортисти морали да остану ван политике”.

„Мислила сам да је Хладни рат давно завршен. Зашто га опет покрећемо кроз спорт“, истакла је Рускиња.