Прочитај ми чланак

АМЕРИКАНЦИ СЕ ПОКЛОНИЛИ СРПСКИМ КРАЉЕВИМА! Угледни НБЦ поручио: Време је да …

0

Кошаркаши Сакраменто Кингса прилично неочекивано су на гостовању савладали екипу Јуте резултатом 119:110, а централно место у анализи меча угледног америчког "НБЦ" заузели су српски репрезентативци Немања Бјелица и Богдан Богдановић.

„НБЦ“ истиче да је генерални менаџер Кингса Владе Дивац био на удару критика јер је ангажовао играче из своје родне Србије и да је време да се „бука утиша“.

Амерички медиј истиче да су управо колеге из српске репрезентације најзаслужније за тријумф Сакрамента.

Богдановић и Бјелица су постигли по 18 поена на овом мечу. Немања је имао сјајне проценте шута (7/9 из игре, 3/3 за три поена).

„НБЦ“ пише да су Срби су ти који преузимају одговорност када се резултат ломи:

„Богдановић и Бјелица су успели да постигну 21 поен у последњем периоду игре. Убацили су свих пет тројки за Кингсе у 4/4.“

FOTO: PRINTSCREEN

Подсетимо, Владе Дивац и тренер Кингса Дејв Јејгер недавно су се нашли на удару критика због Немање Бјелице. Наводно, део управе сматра да тренер Кингса превише форсира 30-годишњег Србина. Јејгер, по мишљењу челника Кингса, мало минута даје другом пику са овогодишњег драфта Марвину Беглију, а 30-годишњи Немања Бјелица се усталио као стартер испред Беглија.

Јејгер и Бјелица су запушили уста критичарима на најбољи могући начин. Кингси бележе резултате изнад свих очекивања. Играју сјајну кошарку и имају скор 10 победа и 8 пораза.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!