Прочитај ми чланак

Американац: Уз дужно поштовање, жао ми је Мареја, али Србин пише историју !

0

После 67 узастопних Гренд слем турнира, Роџера Федерера нема ове године на Ролан Гаросу. Иако у позним играчким годинама, иако шљака није његова омиљена подлога, велики шампион многима недостаје у Паризу. Можда највише Патрику Мекинроу, брату легендарног Џона Мекинроа, који је на Твитеру написао оду рекордеру по броју Гренд слем круна, под називом "Живот после Роџера".

novak-indijan-vels-zastava-1024x699

– Док сам тражио шта је на програму наредног дана Ролан Гарсоа, запитао сам се: „Да ли овако изгледа живот после одласка Роџера Федерера из тениса?“ Његова величина не лежи само у 17 највећих титула, већ и у његовој дуговечности, али и могућности да привуче огроман број очију на своје мечеве.

Да, чак и када се ради о првим и другим колима, где обично разбије ривале, и то су мечеви које морате гледати када Роџер игра. Не само због његовог елагантног начина игре, већ зато што бисте у било ком тренутку могли видети нешто што никада пре нисте – написао је некадашњи селектор Дејвис куп репрезентације САД.

– У све дужно поштовање према Ендију Марију, другом носиоцу, и Стану Вавринки, четвртом фавориту и браницу титуле, који ће се наћи на теренима у Паризу, њихови мечеви не терају навијаче да им крв прокључа у исчекивању нечег великог. Жао ми је, али они не буде у навијачима оно што буди господин Федерер. Рафа можда, и један Србин, који пише своју историју у тренуцима док ми ово радимо, али с обзиром да су обојица у истој страни жреба, увек ће своје сусрете играти истог дана. Они су фантастични на себи својствен начин, али да ли имају Федерерову магију – запитао се Мекинро.

Он сматра да ће љубитељи тениса да се окрену неким другим младим „лавовима“.

– Навијачи ће се окренути Нику Кириосу, Александеру Звереву, Доминику Тиму и Борни Ћорићу како би увидели да ли су они ти нови чувари, чувари који би требало да замене старе. Обожаваоци тениса, организатори и председници ТВ кућа, спремите се за живот после Роџера! Надамо се да то време још увек није сасвим дошло, али ће бити ускоро и не изгледа добро. Спремите се за пусте терене Вимблдона 2019. године – закључио је Патрик Мекинро у овом изливу „нежности“ према Швајцарцу.