Прочитај ми чланак

Американац побеснео: Какво ср*ње, волео бих да Новак освоји све

0

Амерички тенисер Тенис Сандгрен неће учествовати на предстојећемм Аустралијан опену јер није вакцинисан, а за разлику од Новака Ђоковића није конкурисао за медицинско изузеће.

Како је Сандгрен навео, није се ни пријавио да прође прегледе лекарских комисија пошто не задовољава ниједан критеријум да би добио медицинско изузеће.

Многи медији су то довели у везу са Новаком Ђоковићем који је даопштио да ће бранити титулу у Аустралији и да му је комисија одобрила да игра невакцинисан на првом гренд слему сезоне.

Британски медији су предњачили у испаљивању отровних стрелица због тога шро је српском тенисеру дозвољено да игра невакцинисан, а британски „Експрес“ је у свом тексту извукао из контекста Сангреново одустајање као прозивку Ђоковића.

То је резбеснело америчког тенисера који се огласио на твитеру са коментаром на пост британског портала.

„Какве тврдње. Какво кликбејт ср*ање. Волео бих да Ђоковић освоји све“.

Велика бура се подигла око одобрења које је Новак добио да игра невакцинисан, а бројни западни медији су објавили текстове у негативном контексту.

„Антиваксер број 1 на свету Новак Ђоковић лети на Аустралијан опен и играће тамо, упркос правилима забране за невакцинисане играче, распалио је бес користећи рупу у правилима за медицинско изузеће“, само овај наслов је довољно јасан са колико су емоција медији у Енглеској објашњавали одлуку Новака да крене пут Мелбурна.