Прочитај ми чланак

АМЕРИ У ЧУДУ – ЈОКИЋ ИХ ЈЕ ТОЛИКО ЗАПАЊИО, да им је остало само да се ДИВЕ

0

Никола Јокић и Денвер Нагетси су једно од највећих изненађења НБА лиге. Како игра 23-годишњи српски центар, и не чуди што је његова екипа међу најбољима, али његове партије - чуде многе Американце.

Тако су бројни амерички медији, у недостатку такмичарских мегдана због Божића по грегоријаском календару, са приличном затеченошћу извесAтили о несвакидашњем подвигу нашег кошаркаша.

Наиме, Никола Јокић је у овом тренутку једини НБА играч који је у тиму за који наступа – истовремено и најбољи кошгетер, и лидер у скоковима, и најбољи „крадљивац“ лопти, и најбољи асистент.

Јокић просечно постиже 18,2 поена. Од тога нико ове сезоне није бољи у Нагетсима, прате га Џамал Мареј са 17,6 и Пол Милсап са 13,6.Јокић просечно има 7,3 асистенције по одиграном мечу. И ту је први у Денверу, а пратиоци су му Мареј (пет) и Монте Морис са 4,1.Јокић просечно има десет скокова по наступу. Прати га Милсап са седам, као и Мејсон Пламли са 5,7 и Хуан Хернангомез са 5,5Јокић просечно „украде“ лопту ривалима 1,45 пута по мечу. И у томе је најбољи у Денверу, испред је Милсапа (1,36) и Пламлија (1,1).

Зато и један од престижнијих сајтова посвећених НБА лиги, „ЦлутцхПоинтс“, о Јокићу пише, наводећи податке о његовој улози истинског вође у Нагетсима, да је „један од фаворита за лигашку МВП награду“. Исти портал подсећа да је овог јула он потписао 147,7 милиона долара „вредан“ максималан НБА уговор, те да је својим досадашњим играма у овом првенству показао „да вреди сваки пени“.

Уз то, популарни сајт „Бличер репорт“, приредио је за празничне дане својим читаоцима кратак снимак неких од најбољих Јокићевих асистенција:

Јокић је лидер Нагетса на овај нестваран начин – води у свим релеватним статистичким категоријама, али и када се ради о неким другим поређењима изазива велико поштовање. Рецимо, када се само НБА центри посматрају, Јокић је тренутно четврти у лиги по поенима (иза Џоела Ембида, Карл-Ентонија Таунса и Никола Вучевића), 13. по скоковима, дели прво место по освојеним лоптама са Андреом Драмондом и убедљиво је први по асистенцијама.

А и када се упореди 23-годишњак из Сомбора са читавим остатком НБА – нема много оних који се ове сезоне могу похвалити да су у нечему бољи од Ниокле Јокића. Јер, он је у целом шампионату тренутно 38. стрелац, по „крађама“ је 22. у лиги, по скоковима 16, а по асистенцијама девети, чак и испред великих звезда као што су Леброн Џејмс и Кајри Ирвинг.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!