Прочитај ми чланак

АМЕРИ СЕ ДИВЕ СРБИНУ: Јокић је највећи хит НБА лиге!

0

Спектакуларна игра српског центра у победи Денвера над Минесотом: 16 поена, 8 скокова, 11 асистенција - и то каквих асистенција!

Николу Јокића навијачи и коментатори у најјачој лиги на свету почињу да помињу као нешто најбоље што се десило Денверу и уопште НБA каравану последњих година.

Српски центар је одиграо још једну утакмицу за памћење. Утакмицу после које ће вероватно сваки наредни противник Нагетса убудуће гледати на бившег играча Меге као апсолутно прву звезду екипе. Јер, оно што ради 21-годишњи Сомборац у својој тек другој години међу кошаркашким колосима, дуго није виђено.

Јокић је у ноћи између среде и четвртка, у победи Денвера над Минесотом 105:103, поново био близу “трипл-дабл” остварења, али са рекордом каријере када су у питању асистенције, којих је имао 11, уз 16 поена и 8 скокова.

Нека од додавања нашег играча била су, за стандарде центара, потпуно нестварна, па је било и оних који су се запитали да ли то Никола Јокић асистира као велики Меџик Џонсон?

Невероватно је, макар за Aмере (јер ми то знамо) и са коликом лакоћом Јокић погађа, асистира и какав преглед игре има.

Денвер дефинитивно има право благо: плејмејкера у телу центра.

– Фантастично! Сензационално! Он то ради без гледања. Невероватно – били су само неки од коментара одушевљених америчких новинара током преноса утакмице у којој је централна фигура био Јокић.