Прочитај ми чланак

АМЕРИ ДОПИНГОВАНИ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА! Шок признање НБА звезде…

0

Чувена теорија о томе да се амерички спортисти, укључујући и кошаркаше, не тестирају на допинг на великим такмичењима није тачна, али да је било допингованих међу њима - јесте. И то на Олимпијским играма!

Тако бар тврди Ламар Одом, некадашња НБА звезда, која је са репрезентацијом Сједињених Америчких Држава освојио светско злато 2010, а 2004. на Игре у Атину отишао варајући на допинг тесту.

Он је поменутог лета, пре 15 година, доживео остварење сна, позван је у америчку репрезентацију, али се одмах суочио са великим проблемом – речено му је да све што треба да уради је да прође тестирање на недозвољене супстанце, и то два, три дана по добијеном позиву.

 

„Почео сам да паничим. Проблем је био што сам дувао траву свакодневно тог лета!“, признао је Одом у својим меомарима, који ће у целости бити доступни јавности тек крајем овог месеца.

Па опет, та његова аутобиографска прича „Од таме до светлости“, доспела је, бар у сегментима, до уредника магазина „Пипл“, који су решили да објаве неке од детаља.

Одом је у поменутој ситуацији решио оно што би многи – укључио је интернтет и на Гуглу потражио решење. Та потрага га је довела до вештачког полног органа, који је он описао као „огромни, гумени, црни к***“, који му је стигао на кућну адресу и био „баш одговарајући“.

А потом „Пипл“ преноси и следеће:

„Потом је званично лице за тестирање спортиста дошло у Одомову кућу да спроведе допинг контролу. НБА шампион је био спреман: једног тренера, који није уносио у своје тело недозвољене супстанце, замолио је претходно да уринира у специјалне резерворе који су се налазили у гуменим тестисима.

‘Дао ми је то гумено чудо, напустио је тоалет, а ја сам навукао ту гуму на себе и сакрио је испод панталона. Човек из НБА лиге, задужен за ова тестирања, са око пола метра, можда мало више, иза мене је посматрао шта се дешава. Ја сам откопчао шлиц, уместо свог извадио онај лажни пенис и… морао сам да га протрљам да би течност почела да излази’, признао је Одом.

Он је и даље био у страху да његов план неће успети, чак и када је предао бочицу са урином, али се недуго затим осмехнуо. Лакнуло му је када је особа задужена за тестирање, после иницијалне провере температуре узорка (којом се утврђује да он није раније и на неком другом месту припремљен), рекла „Добродошао у америчку репрезентацију!“.

Његова радост није баш много дуго трајала, јер је и поред саиграча као што су Леброн Џејмс, Тим Данкан, Стефон Марбери и Кармело Ентони, на тим Олимпијским играма освојио само бронзу. Американци су у полуфиналу изгубили (89:81) од потоњих олимпијских шампиона, Аргентине, која је у финалу декласирала Италију са 84:69.

Ламар Одом је на Играма просечно остваривао 9,2 поена, 5,8 скокова и 1,4 асистенцију, а шест година касније, на путу ка светском злату у Турској, учинци су му били 7,1 поен, 7,7 скокова и 0,4 асистенције по мечу.

Одом, сада 39-годишњак, играо је за четири НБА клуба (Клиперсе, Мајами, Лејкерсе и Далас) пре него што је каријеру привео крају у Европи, прешавши 2014. у Каху Лаборал. Двоструки је НБА шампион (2009. и 2010. са Лос Анђелес Лејкерсима), једном носилац признања „најбољи шести човек лиге“.

По завршетку богате каријере, као и током ње, изазивао је огромну пажњу америчке, неретко и светске јавности, због живота који је водио. После месец дана забавањања ступио је у брак са Клое Кардашијан, са њом имао и ријалити ТВ шоу, а у другој деценији 21. века доспео је у озбиљне проблеме. После два пада на алко-тестирањима током вожњи, морао је да иде на психолошка саветовања због одвикавања од конзумирања опијата, а 2015. се умало предозирао током вишедневне посете једном борделу у Невади. Због вишедневног уноса кокаина, бурбези су му били отказали, имао је неколико срчаних удара и био на апаратима за одржавање живота.

Опоравак је био успешан, а у последње време он често говори о томе кроз шта је све прошао, називајући себе „чудом које хода“ и „човеком који је преварио смрт“.

А преварио је и надлежне за допинг, јер је на Олимпијским играма 2004. наступио варајући на тесту.

Саме провере на великим такмичењима су обавезне за све учеснике, што је после Мундобаскета 2014. за Блицспорт потврдио и Сајмон Вилкинсон из ФИБА, а и у Антидопинг агенцији Србије чији су запослени и сами тестирали америчке кошаркаше на поменутом првенству света.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!