Прочитај ми чланак

Алкаразове проблеме је изазвао Новак и само Новак! Виландер: Ђоковић га је УНИШТИО

0

Легендарни тенисер, Матс Виландер, открио је своје мишљење о ситуацији на мечу Новака Ђоковића и Карлоса Алкараза.

Већ дуго прослављени Швеђанин ради као коментатор и аналитичар, а након што је Ђоковић победио Шпанца, говорио је о здравственим проблемима са којима се суочио Алкараз.

FOTO: PRINTSCREEN

Још увек први тенисер света, на старту трећег сета осетио је грчеве који су му онемогућили да настави у истом ритму против Ђоковића.

Према речима Виландера, грчеви су последица Новакове страшне игре и јаког темпа.

„То је изазвао Новак и само Новак. Разлика између тога како се Новак креће чак и када је уморан, и у поређењу са Карлосовом кретњом је огромна. Никада нисам видео овако нешто од Карлоса, Новак је разоткрио његову слабост“, поручио је Виландер у анализи након меча и додао:

„Мислим да је било тензије и стреса. Нисам никада раније чуо да Алкараз има грчеве, а не могу да замислим да није имао одличну припрему за овај меч, па мислим да је био под стресом“.

„Алкараз је у просеку трчао 20 метра до грчева. Одиграли су 155 поена што значи да је претрчао 3.000 метра. Није шетао, већ их је прешао у спринту. За разлику од Новака није могао тако добро да чита игру и направио је много више корака“, рекао је Швеђанин.