Прочитај ми чланак

Александар Митровић – 24 године, 25 голова за Србију!

0

Александар Митровић има свега 24 године, а већ изгледа као да читаву вечност носи “деветку“ националне селекције Србије.

foto: fifa

 

Нападач Фулама је у утакмици против Литваније, у квалификацијама за Европско првенство, постигао два гола и стигао до броја од 25 погодака у дресу Србије.

Изданак фудбалске школе Партизана је 2013. године дебитовао за сениорски тим Србије, у поразу против Белгије, да би први гол постигао на својој трећој утакмици, против Хрватске у Београду.
Тачно две године су биле потребне Митровићу да би се поново уписао у стрелце, против Француске у Борду у пријатељској утакмици.

Још два гола је постигао у незваничним мечевима, да би у квалификацијама за Светско првенство уписао чак шест погодака.

У припремним мечевима за Мундијал је његово име још шест пута виђено на листи стрелаца, један гол је постигао и у Русији, да би у Лиги нација опет у шест наврата тресао мреже противничких голмана.

За утакмицу са Украјином у Лавову није био потпуно спреман, па је одиграо само финиш меча, да би против Литваније у Београду стартовао и забележио два гола.

Митровић се тренутно налази на десетој позицији вечне листе стрелаца свих репрезентација, а испред њега су Предраг МИјатовић и Бора Костић са по 26 голова, Тодор Веселиновић са 28, Душан Бајевић са 29, Рајко Митић са 32, Благоје Марјановић, Милан Галић и Саво Милошевић деле другу позицију са по 37, док је најбољи стрелац икада Стјепан Бобек, са 38 голова.