Прочитај ми чланак

АГАСИ О ЂОКОВИЋУ: Новаку сам “продрмао кавез” таман толико да тенис профитира

0

Какву год формулу да има са својим тимом, она је моћна и ослања се на оно што је Новак као личност, а ја нисам способан да се претварам – рекао је некадашњи тренер српског аса

Некадашњи тренер Новака Ђоковића Андре Агаси изјавио је да је уверен да први тенисер света може да престигне Роджера Федерера када су у питању гренд слем трофеји.

фото: АП

– Из Лас Вегаса сам, морам да се кладим… Новак сад има 15 трофеја из велике четворке. Значи требају му још две, три године. Сада има децу, приоритете у животу, али престићи ће Роджера ако то буде желео – јасан човек који је својевремено био првопласиран на АТП листи.

Агаси се осврнуо и на време када је био главни у стручном штабу Новака Ђоковића, којем недостаје још шест гренд слем титула како би престигао Швајцарца.

– Нолету сам желео да помогнем зато што тенис то заслужује. Никада се није доводило у питање за шта је способан, само је имао мучни процес, као што га сви имамо. Истински сам веровао да могу да му помогнем, а после сам истински веровао да не могу. Као тренер сам много научио, није ствар у томе шта ти знаш, него у томе шта научи онај с којим радиш. Али неко мора да буде спреман да учи и да види ствари другачије. Део Новакове величине јесте и његова тврдоглавост – истиче Американац.

Власник осам гренд слем трофеја признаје да је на почетку сарадње рекао српском тенисеру да му он није потребан.

– Не кајем се. Осећам да сам много научио и да сам му “продрмао кавез” таман толико да тенис профитира. Да будем јасан, наше прве заједничке вечери рекао сам му да му ја нисам потребан. Какву год формулу да има са својим тимом, она је моћна и ослања се на оно што је Новак као личност, а ја нисам способан да се претварам. Ја сам то што јесам, а њему желим све најбоље и навијам за њега јер тенис то заслужује – заврашава легендарни тенисер.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!