Прочитај ми чланак

АБА: Звезда се мучила и победила (Ток меча + фото)

0

ABA LIGA, Crvena Zvezda - Siroki

Кошаркаши Црвене звезде Телеком теже него што се очекивало победили су Широки 73:66 у 14. колу АБА лиге и 11. тријумфом учврстили су се на челној позицији.

Играч меча био је Марко Симоновић, који је убацио пет тројки из девет покушаја, а у једном тренутку шутирао је 5-6. Укупно је дао 20 поена, уз 3 скока.

Демаркус Нелсон имао је 17 поена (7-9 из игре) и 5 асистенција, Рашко Катић такође је уписао 17 поена (3-8 из игре, 6ск), а Иван Раденовић забележио је 9 поена и 6 скокова.

За госте је Џонс дао 20 поена, Враговић 13, а Бува 10 поена, уз 5 скокова.

Црвено-бели нису играли на високом нивоу, чинило се да су олако схватили меч и у завршници је то могло да им се освети, пошто је Широки неколико пута имао шут да приђе на поен или два заостатка.

Ипак, гости нису успели да искористе те прилике упркос сјајној игри Џонса, а Катић и Нелсон погоцима су преломили меч на минут и по до краја. У следећем колу Звезда дочекује Игокеу, а после је чега меч са Билбаом у Еврокупу.

У недељу Партизан гостује Игокеи у Лакташима, Мега Визура такође игра на страни са Цедевитом, док Раднички дочекује Цибону у понедељак.

KK Crvena zvezda 1.g

Ток меча:

За разлику од претходна два меча, Раденовић је почео у стартних пет уместо младог Тејића. Управо су Марјановић и он постигли по четири поена, а после бацања Нелсона било је 11:6.

Звезда је играла са пола снаге, у одбрани Широки није могао обруча, а после тројке Симоновића било је 16:6 и гости су затражили тајм аут. Након минута одмора Широки је стао у зону и са пенала је до краја прве четвртине смањио 16:10.

Симоновић је имао своје вече, убацио је још две тројке, али црвено-бели су генерално имали проблема са честим променама одбране ривала и нису играли тимски. Радоњић је затражио један тајм аут, он није дао резултата, па је после тројке Џонса за -1 Широког (29:28) морао поново да тражи предах.

И гости су прорадили у шуту за три поена, али је полувреме окончано новом тројком Симоновића за 38:34.

Иако је наставак почео тројком Раденовића, црвено-бели су били безидејни у нападу, а гости су играли растерећено и серијом 8-0 дошли су до вођства (42:41). То као да је уозбиљило Звезду, Нелсон је погодио важан шут, Симоновић је наставио серију тројки, а после четири узастопна поена Катића домаћи су повели 51:42.

ABA LIGA, Crvena Zvezda - Siroki

Звезда је осцилирала у игри, али је пред последњих десет минута водила 53:46.

У прва два минута последње деонице ниједна од екипа није постигла поен, а онда су судије и Рашко Катић подигли публику. Прво је Звездин центар бурно протестовао пошто му је досуђена неспортска лична, а на другој страни је потом добио техничку јер судије нису признале кош који је постигао под фаулом.

То су гости искористили и на нешто мање од седам минута до краја приближили су се на 53:50.

Иако је Симоновић у наредном нападу поентирао уз фаул, Звезда није имала решења за Џонса, који је лако излазио на крај са одбраном домаћих и држао је Широки на три поена минуса упркос поенима Блажича и Нелсона.

Ипак, Катић и Нелсон погодили су у преломним тренуцима, Звезда је на нешто више од минут до краја одиграла добру одбрану и тиме је преломила меч.

(Б92, Фото: Старспорт)