Прочитај ми чланак

А како се Новак брзо опоравља?

0

Britain Wimbledon Tennis
(Б92, газзетта.ит)

Афере у вези са допингом Марина Чилића и Виктора Троицког подигле су велику прашину у тениској јавности.

Бура се не смирује, а уље на ватру долио је јуниорски освајач Вимблдона Ђанлука Кинци контроверзним изјавама о највећим звездама тениса – Ђоковићу, Надалу и Федереру.

“Допинг у тенису? Када видите играче попут Ђоковића који играју пет дугих сетова и онда изађу на терен следећег дана и играју истим интензитетом, тешко је не помислити на најгоре”, рекао је 17-годишњи Кинци за “Медијасет”.

После непромишљене изјаве, млади Италијан ипак се оградио:

“Не кажем да Ноле или друге тениске звезде користе допинг. Не знам. Али почнете да преиспитујете ствари када видите неке опоравке”, каже Кинци, којег је Новак недавно похвалио на Вимблдону као великог талента.

Кинци је имао шта да каже и о тенисерима који су својим ривалством обележили историју тениса – Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу.

“Погледајте само Надала и Федерера. Никада нисам видео да су они ‘ухваћени’, док је других 30-40 играча ухваћено. Верујем да на Туру сви морају да имају исти третман када је реч о допингу. Чак и ако је ваше име Надал или Федерер. Не би био крај тениса ако би се о њима нешто сазнало. Не знам да ли они или било ко други користи допинг, али моје је мишљење да према свима морају да се опходе исто”.

Јасно је да млади Италијан нема будућност у дипломатији, а остаје да се види хоће ли и какве ће бити реакције Новака, Надала и Федерера.