Прочитај ми чланак

5 НАЈЈАЧИХ ТИМОВА КОЈИ НИСУ НА МУНДИЈАЛУ!

0

branislav-ivanovic-srbija-foto-sasa-pavlic-kurir-1401266934-505699

Све селекције су из Европе и све су по квалитету заслужиле да се нађу на Светском првенству

Као и претходних година, на Мундијалу ће бити 32 екипе, равномерно заступљене у географском смислу, па ће тако изостати неки веома јаки тимови. Представљамо вам 5 најјачих селекција које нису успеле да дођу до Мундијала.

1. СРБИЈА

SERBIA : Serbia vs France World Cup 2010 group 7

Када су испали: У групној фази такмичења, са 14 бодова, три мање од Хрватске која је ушла у бараж и чак 12 мање од Белгије која је била прва у групи.

Звезде тима: Дефанзивци Бане Ивановић, Невен Суботић, Александар Коларов, затим они који тек треба да заблистају Немања Матић, Лазар Марковић, Александар Митровић, Душан Тадић, Милош Јојић…

Када су последњи пут пропустили велико такмичење: ЕУРО 2012. године, пре тога испали у групи на Мундијалу 2010.

Прогноза за наредне две године: Тим може да постане само бољи када стасају млади таленти.

 

2. ШВЕДСКА

konacno-gottovo-ide-u-pariz-zlatan-ibrahimovic-1342555011-186649

Када су испали: У баражу од Португала и фантастичног Роналда који им је у реваншу „испоручио“ хет-трик и одвео свој тим у Бразил.
Звезде тима: Један од најбољих фудбалера света у претходној деценији, Златан Ибрахимовић, а ту су и Елм, Елмандер, Вернблум, Тоивонен…

Када су последњи пут пропустили велико такмичење: Пропустили су и прошли Мундијал јер су били трећи у својој квалификационој групи.

Прогноза за наредне две године: Тим ће тешко постати бољи јер је Ибра већ у позним играчким годинама а углавном све зависи од њега

 

3. ДАНСКА

fudbalska-reprezentacija-danske-foto-ap-1401270051-505723

Када су испали: Нису имали среће јер су били други у групи, али су уједно били и најгора другопласирана екипа у свих девет група па нису стигли ни до баража.
Звезде тима: Све бољи Кристијан Ериксен, затим Денис Ромедал, Крон-Дели и стамени Данијел Агер.

Када су последњи пут пропустили велико такмичење: ЕУРО 2008. је у питању, док су за Мундијал 2010. и ЕУРО 2012. лако завршили посао јер су били први у својим квалификационим групама.

Прогноза за наредне две године: Ромедал и Агер су у позним играчким годинама, Ериксен би требало да достигне врхунац са друге стране а ту је и непредвидиви Бентнер.

 

4. УКРАЈИНА

fudbalska-reprezentacija-ukrajine-foto-reuters-1401270254-505725

Када су испали: Несрећно су испали у баражу јер су на домаћем терену добили Французе са 2:0 а потом у реваншу изгубили са 3:0.
Звезде тима: Шевченка су наследили Јармоленко и све траженији Конопљанка, а ту су и Ракицки и Пјатов који се брину да мрежа остане нетакнута.

Када су последњи пут пропустили велико такмичење: Пропустили су Мундијал 2010. године када су у баражу поражени од Грчке док су 2012. као домаћини испали у првој фази Европског првенства.

Прогноза за наредне две године: Украјинцима је одбрана веома стара, Хусев, Тимошчук, Ротан и Шевчук имају преко 30 година па ће имати проблем да њихово одсуство надоместе и то веома брзо.

 

5. ЧЕШКА

fudbalska-reprezentacija-ceske-foto-reuters-1401270389-505729

Када су испали: Завршили су бод иза Данске у групи коју је на врху завршила Италија и те нису били ни близу пласмана.
Звезде тима: Ту су искусни Петр Чех и Томаш Росицки, затим Петр Јирачек и Јарослав Плашил као и све бољи Михал Кадлец.

Када су последњи пут пропустили велико такмичење: Пропустили су и претходни Мундијал док су на претходном Европском првенству стигли до четвртфинала у којем их је савладао Португал.

Прогноза за наредне две године: Такође имају проблем са годинама јер им најбољи играчи имају 30 и више, па се очекује благи пад у квалитету.

( Курир )