Прочитај ми чланак

Ђоковић или Федерер: Ко ће бити бр. 1 на крају 2012?

0

Новак Ђоковић се тријумфом у Торонту приближио Роџеру Федереру на само 75 бодова на АТП листи, а до краја године ће имати прилику да се врати на прво место.

 

Наиме, најбољи српски тенисер до краја 2012. брани 3160 АТП бодова, а Швајцарац 3900.

 

Прилику да направи залиху пред сам финиш сезоне Федерер ће имати на предстојећа два турнира – у Синсинатију и на УС опену где укупно брани ‘само’ 900 поена (четвртфинале у Синстинатију и полуфинале у Њујорку).

 

Након тога Федерер ће имати тежак посао да одбрани трофеје у Базелу, Паризу и на Мастерс купу у Лондону што је укупно 3000 бодова.

 

Са друге стране, Ђоковић брани финале из Синсинатија (600 бодова) и титулу на УС опену (2000 бодова), али након тога до краја године брани још само 560 бодова (полуфинале Базела, четвртфинале Париза, а на завршном Мастерсу је такмичење завршио у групи са два пораза и једном победом).

 

Новак је након доминантног издања у финалу Мастерса у Торонту изјавио да су му порази на Олимпијским играма додатни мотив да игра још боље и врати се на прво место.

 

Дакле, Ђоковић има одличну прилику да ‘залечи ране’ са Вимблдона и Олимпијских игара и поново заврши годину на првом месту АТП листе.