• Почетна
  • СПОРТ
  • Чавић званично завршио каријеру: Жеља ми је да будем министар спорта
Прочитај ми чланак

Чавић званично завршио каријеру: Жеља ми је да будем министар спорта

0

– Из дана у дан борим се са боловима у кичми и пијем таблете. Почео сам да идем у теретану за ‘своју душу’.

Освајач олимпијског сребра на Играма у Пекингу пре четири године навео је да планира да остане у спорту, али кроз политички ангажман.

– Жеља ми је да постанем министар спорта за неколико година, ако се за то укаже прилика. Волео бих да останем у спорту и помогнем развоју српског пливања. Такође, хтео бих да од 1. јануара отворим академију у Београду, а да се касније прошири на целу Србију – казао је Чавић.

Он је додао да му је жеља да напише аутобиографију о виђењу живота у Србију из угла једног странца.

– Мислим да сам талентован за то и да лепо пишем. Последњих неколико година доста тога сам проживео у Европи, како успеха, падова, тако и допинг контрола”, истакао је српски пливач.

Чавић је додао да би приход од продаје те књиге ишао у добротворне сврхе.

Он је навео како је мало ко веровао да ће после теже повреде леђа пре неколико година, успети да се врати на врхунски ниво.

– Тренирао сам са Русом Коротишкином у Београду и када сам видео његове тренинге у теретани, схватио сам да нисам довољно физички јак за ОИ у Лондону. Дошао сам у финале, што је невероватан успех. Мислио сам да ћу поправити време, али 51,2 секунде је било јако споро – казао је он.

Чавић је рекао да је био веома разочаран због тога што није освојио медаљу у Лондону.

Тренер српског пливача Петар Поповић рекао је да поносан на успехе и медаље Чавића који је тим резултатима више пута обрадовао целу нацију.

– Било је задовољство све ове године сарађивати са њим. Учили смо један од другог, настављамо наше дружење јер наш однос није више однос тренер-спортиста, већ је постао родбински – навео је Поповић.

 Председник Удружења банака Верољуб Дугалић је Чавићу поклонио велику урамљену фотографију последње трке са ОИ у Лондону, која се зове „последњи скок”.

 

(Спортски журнал)