Прочитај ми чланак

УС Опен: Јелена заустављена у трећем колу

0
Српска тенисерка Јелена Јанковић завршила је ућешче на US опену у трећем колу, пошто је боља од ње била друга носитељка Агњешка Радвањска са 6:3, 7:5.
Јелену је у дуелу са Пољакињом скупо коштао велики број неизнуђених грешака – чак 37, уз 23 винера.

Са друге стране, Радвањска је имала по 15 директних поена и грешака, а у осмини финала играће са Италијанком Робертом Винчи. која је такође у два сета добила Доминику Цибулкову из Словачке.

Тенисерке су без већих проблема освајале гемове на свој сервис до четвртог гема, а онда је Пољакиња стигла до 0:40 и реализовала другу брејк лопту за предност од 3:1.

Међутим, ни Јелена ни Радвањска нису познате као играчице са убојитим сервисом, па ни брејкови нису велико изненађење. Већ у следећем гему Јанковићева је одлично ритернирала и без изгубљеног поена је вратила брејк.

Ту није био крај брејковима, Пољакиња је повела са 4:2, а онда је успела да сачува свој сервис иако је Јелена имала три брејк шансе, од тога две узастопне.

То се испоставило као кључни тренутак сета – Јелена је смањила на 5:3, у наредном гему је спасла две сет лопте, али је трећу сет лопту Радвањска искористила и дошла до вођства у сетовима за 44 минута игре.

Јелена је била за агресивнија од ривалке, али је била неодлучна у неким ситуацијама, што је уз способност Пољакиње да врати много тешких лоптица био кључни разлог за губитак првог сета.

Јанковићева је истом тактиком почела и други сет – била је јако агресивна на ритерну и заслужено је направила брејк за 2:0.

Међутим, српска тенисерка никако није успевала да задржи висок ниво игре у континуитету – следећи гем био је испуњен грешкама и Радвањска је вратила брејк.

Потом је Пољакиња освојила још два гема у низу пре него што је Јелена направила брејк за 3:3. Ниједна од тенисерки није успевала да створи два гема предности, Јанковићева је повела са 5:4, али је онда изгубила осам поена у низу и Радвањска је сервирала за меч.

И у том гему Јелена је много грешила, укључујући и релативно лак волеј на меч лопти, па је Пољакиња заслужено славила после 98 минута игре.

 

(Б92)