• Почетна
  • СПОРТ
  • Тенис: Ана у другом колу, а Бојана намучила Каролину у Токију
Прочитај ми чланак

Тенис: Ана у другом колу, а Бојана намучила Каролину у Токију

0

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у друго коло турнира у Токију, пошто јој је Чехиња Андреа Хлавачкова предала меч.
До предаје је дошло у другом сету, при вођству Ивановићеве са 2:0, пошто је претходно добила први сет са 6:3.

У борби за пласман у треће коло, Ану очекује сусрет са Пољакињом Урсулом Радвањском, која је победила домаћу тенисерку Куруми Нару са 6:2, 6:4.

Од самог почетка дуела са Хлавачковом, Ана је контролисала резултат и није дозволила својој ривалки ни шансу да јој узврати. Ивановићевој је у првом сету био довољан један брејк да би га освојила, док је одмах на старту другог учинила исто пре него што јој је Словакиња предала меч. Хлавачкова, иначе, током целог меча није имала ниједну прилику да Ивановићевој одузме сервис.

Пласман у другу рунду у Токију још у недељу је остварила и Јелена Јанковић, победом над Белгијанком Јанином Викмајер са 6:3, 6:3. Јеленина противница у другом колу биће старија Радвањска Агњешка, која је била слободна у првој рунди.

 

 

Бојана намучила Каролину у Токију
Млада српска тенисерка Бојана Јовановски такмичење на турниру у Јапану завршила је већ у првом колу, поразом од Данкиње Каролине Вознијацки.

Бојана је од Вознијацки поражена са 6:0, 3:6, 6:4, после два сата и 18 минута игре.

У другом колу, Данкиња ће играти против боље из сусрета Рускиње Јекатерине Макарове и Данијеле Хантухове из Словачке.

У првом сету, Вознијацки није пружила ни шансу Бојани да јој припрети. Од првог гема наметнула је свој ритам и одмах одузела сервис српској тенисерки, и уз три брејка брзо и лако је дошла до првог сета са 6:0. Колико је Бојана била у подређеном положају говори и податак да је у првом сету освојила само седам поена, у поређењу са 24 Каролине.

У другом сету уследило је Бојанино буђење, што се огледало много бољом игром, а убрзо и брејком. Јовановски је играла знатно боље и на свом сервису и на Каролинином, али јој је Вознијацки узвратила брејком у петом гему, пре изједначења на 3:3. Бојана је поново заиграла агресивније и после освојеног сервис гема дошла је до новог брејка за вођство од 5:3 и прилику да у следећем гему сервира за изједначење у сетовима, у чему је и успела.

На самом старту одлучујућег сета, Бојана је одузела сервис Вознијацки, али јој је Данкиња већ у следећем гему истом мером узвратила. У наредна четири гема није било брејкова, а у седмом гему је уследио прекид због кише, када је Вознијацки била на сервису, а Бојана је водила са 30-15. После сат времена паузе, меч је настављен, а Бојана је успела да направи брејк и поведе са 4:3, да би Каролина везала два наредна гема и преокренула на 5:4. Иако је у наредном гему на свој сервис одбранила две меч лопте Данкиње, трећу није успела пошто је лопту послала у аут.