Прочитај ми чланак

Србин: Цигански кутак 20.07.2012.г

0

Звезда платила дуг Пешићу
Црвена звезда је покрила дуговања према Светиславу Пешићу и сасвим извесно направила кључни потез када је у питању наставак сарадње са трофејним стручњаком.

Црвено-бели су брзо прешли са речи на дела. Наиме, део саопштења након састанака Скупштине и Председништва клуба који су одржани уторак је гласио: „Једногласно је усвојен закључак да је тренер Пешић дугорочно решење клуба и да треба учинити све што је у моћи клуба да остане и следећих сезона, како је то предвиђено уговором”. Први корак ка томе је био исплата заосталих обавеза што је сада и учињено.

– Црвена звезда је у складу са договором који је постигнут са господином Пешићем испунила своју финансијску обавезу и то пре рока који је био 31. јул – истакао је Небојша Човић, председник трофејног клуба. – Сада очекујемо да господин Пешић и његов адвокат повуку захтев који су 27. јуна 2012. поднели ФИБА, с обзиром да је он сада постао тотално беспредметан. То је наредни потез ка наставку сарадње.

Као што је раније прецизирано, црвено-бели би остатак дуга требало да измире до краја августа, али ту се ради о знатно мањој цифри.

– Сада је исплаћено непуних 10 плата, односно 10/12 уговора који господин Пешић има. Све је урађено како је прецизирано договором.

 

Просинечки: Победа са 4:3 није катастрофа
Сјајни у нападу, проблематични у одбрани – општи је утисак после премијере у којој је Црвена звезда у Витебску, ипак, начинила важан корак ка трећем колу квалификација за Лигу Европе.

Стратег црвено-белих, Роберт Просинечки, после победе 4:3 над Нафтаном оценио је прво полувреме феноменални, упозоривши пулене да друго више никад не сме да се понови. Кад све сабере, ипак, тренер Звезде има разлог да буде задовољан…

– Створена је атмосфера да је 4:3 катастрофа, ја не гледам тако. Звезда је у Белорусији одиграла најбоље прво полувреме од кад сам на њеној клупи. Не само да смо били доминантни, него изванредни! У другом је све било обрнуто – предочио је Просинечки.

Да ли је победом у првом мечу посао завршен?

– Никад није завршено! Чак и да смо победили са више голова разлике… Не може да буде мирно у реваншу, иако смо показали да смо квалитетнији. Увек је, наравно, добро кад се победи, поготово у гостима, у свему, ја сам оптимиста и верујем да ће бити добро.

Да ли су вам потребна појачања?

– Не.

Крнета на удару навијача
Начинио је млади Јован Крнета грешку у финишу сусрета и омогући Жуковском, који је чини се уз прекршај одузео лопту, да ублажи пораз Нафтана због чега се нашао на удару навијача.

Група присталица црвено-белих, која је са екипом путовала авионом у Белорусију, упутила је низ прозивки на рачун младог дефанзивца. Крнета, међутим, није желео да коментарише догађај на аеродрому у Витебску…