Прочитај ми чланак

Србин инфо: Гробарски кутак јутро 22.08.2012

0

Вермезовић: Норвежани су нас потценили
Последњи тренинг пред одлазак у Тромсо, изабраници Владимира Вермезовића одрадили су на стадиону БАСК–а.

Вештачка трава, на спортском комплексу на Царевој ћуприји, била је позивница за црно–беле, јер их у Норвешкој чека иста таква подлога.

Тренер Вермезовић истакао је да на екипу не утичу информације пласиране претходних дана у медијима.

– Није вест када је нешто добро, већ када је нешто лоше. Тако сам гледао и читао да многи играчи неће играти против Тромса. На овом тренингу су и Лазар Марковић и Саша Илић, ту су и Забија и Бабовић. Сви они путују за Норвешку – појаснио је Вермезовић и додао да има само једну дилему за стартних 11.

У норвешким медијима појавиле су се изјаве из табора Тромса како су они велики фаворити против Партизана:

– Дошле су до нас информације да су нас Норвежани потценили. Они сматрају да су већ сигурно прошли у Лигу Европе. Видећемо да ли је то баш тако – поручио је шеф струке црно–белих.

 

Манга у Израелу
 После Александра Давидова (Бнеј Сахнин), Партизан је још једног фудбалера са платног списка проследио на позајмицу у Израел.

Репрезентативац Централноафричке Републике, Давид Манга задужио је опрему Хапоела из Рамат Гана и до наредног лета играће у тој екипи.

Уговор са црно–белима истиче му у јуну 2014.

 

Камара пред Тромсо: Победа под обавезно
Експедиција нашег првака у среду у 9 часова путује у Норвешку, где ће у четвртак (18.30, ТВ Прва) покушати да надокнади пропусте са овдашње сцене и направи гломазан корак ка пробоју у групну фазу Лиге Европе.

– Само нас победа занима. То је обавеза за Партизан. Пораз са постигнутим голом није довољно добар, реми 0:0 је прихватљив, али хоћемо тријумф већ у првом мечу. Била би то најбоља опција пред реванш – храбри себе и саиграче Мохамед Камара, уочи првог сусрета са Тромсом.

Истекла су четири меча суспензије, после пропуштених сусрета са Валетом и АЕЛ–ом враћа се тамнопути везиста у тим црно–белих, а утакмице са вицешампионом Норвешке биће му први на европској сцени, после лањског искључења против Шамрока.

Према оценама стручњака, његово присуство на терену требало би нашем прваку да донесе квалитет плус у мечу специфичног такмичарског и финансијског значаја.

– Знамо шта нас чека и какве су нам амбиције. Мора да су прилично квалитетни, чим су претходно првенство завршили на другој позицији, а у текућем побеђују као домаћини. Мада, уопште не би требало да се бавимо противником, него да наметнемо свој стил и победимо.

 

Забија се свима извињавао
Дан пошто је, услед недовољног залагања, удаљен са тренинга, Мохамед Забија се извињавао свима у стручном штабу Партизана и колегама из тима.

Према информацијама из „Земунела”, Либијац је прерани одлазак са терена протумачио као казну што није искористио зицере против Доњег Срема, говорио је да би промашаји против Пећинчана у арапском свету била третирани као велика срамота за њега и обећао је да ће покушати да се искупи већ у Норвешкој.

 

Бабовић: После Норвежана о фудбалу и мом статусу
Пропустио је Стефан Бабовић минула два лигашка меча, али су и директор Тумбаковић и тренер Вермезовић рекли да га подржавају у намери да се што пре врати на терен. припрема за гостовање

– Уколико буде психолошки спреман, конкурисаће Стефан за меч у Тромсу. Нећу никог да доводим у незгодну ситуацију, у каквој се ја налазим. Могуће је да ће играти у Норвешкој, јер је удаљено гостовање – одговорио је Вермезовић на питање да ли је гостовање у Скандинавији, без присуства навијача, прилика да заигра и заменик капитена.

Бабовић је добро расположен на тренинзима, а најавио је да ће се јавности обратити после првог меча завршног квалификационог кола за Лигу Европе.

– Не бих сад да се оглашавам, ни да причам о фудбалу, нити о мом статусу. Разговараћемо после Тромса – замолио је Бабовић новинаре.

 

(Журнал)