Прочитај ми чланак

Серена Вилијамс: Обожавам Новака!

0

Серена Вилијамс поново је доказала да је убедљиво најбоља тенисерка данашњице.

 

Какво је ваше мишљење о највећој српској спортској звезди?
– Много волим Новака. У ствари, ја га просто обожавам. Он је једна од оних особа која вас увек натера на осмех. Кад год га сретнем, увек се заједно шалимо. Пун је позитивне енергије и има одличан смисао за хумор. Нема потребе да о његовим тениским квалитетима трошим речи. Заиста је одличан играч. Увек навијам за њега, без обзира против кога игра. Велики сам његов обожавалац.

 

Након Вимблдона, са великом лакоћом сте освојили и злато у Лондону. Да ли је то потврда да сте у животној форми?
– Не бих ишла толико далеко. Чињеница је да уживам овде. Играм добро, одлично се осећам када сам на терену, имам пуно енергије и што је најбитније од свега – здрава сам. Радује ме и то што се нисам заситила овим трофејима и једва чекам нову прилику да играм. Мислим да у мојој игри има још много простора за напредак.

 

 

Најближи чланови породице и пријатељи су увек уз вас и прате вас на свим турнирима, без обзира, када, где и против кога играте. олико вам значи та подршка?
– Моја ложа је увек пуна љубави. То ми много значи. Уз мене су и у добру и у злу. Тако је на терену, али и ван њега. Прошла сам у последњих годину дана кроз јако тежак период, а они су били мој ослонац. Зато уживам да са њима делим успехе у тенису и они су неизоставни део моје каријере – закључила је Серена Вилијамс.

 

 

Марија заслужује прво место
Марија Шарапова ће од понедељка бити прва на WТА листи. Да ли мислите да је то праведно након што је против вас у финалу освојила само један гем?

– Она игра добро од почетка године. Мислим да јој је ово чак седмо финале. Ја сам имала кикс на Ролан Гаросу, а и у великом сам заостатку због вишемесечног одсуства због повреде. Зато она заслужује да буде прва на листи, а ја ћу се трудити да се што пре вратим на то место. Она, Азаренка и Радванска су одличне тенисерке и све три су у доброј форми. Волим да се надмећем са њима – искрена је Серена.

 

Титула и у женском дублу
Серена Вилијамс је освојила златну медаљу и у женском дублу пошто је са сестром Венус у финалу савладала чешку комбинацију Луси Храдецка – Андреа Хлавацкова са 2:0 (6:4, 6:4). Серена и Венус су биле најбоље у дублу и 2000. у Сиднеју, односно 2008. у Пекингу.

 

(Данас)