Прочитај ми чланак

Прво четвртфинале за Ану у Њујорку!

0

Ана Ивановић пласирала се у четвртфинале УС опена први пут у каријери.

Српска тенисерка је у четвртом колу савладала Цветану Пиронкову са 2:0, по сетовима 6:0, 6:4 после 71 минута игре.

Ана је још једном потврдила да је њена форма у узлазној путањи, одиграла је против веома незгодне Бугарке веома добар меч и у борби за полуфинале ће играти против Серене Вилијамс која је декласирала Андреу Хлавачкова из Чешке са 6:0, 6:0!

Најбоља српска тенисерка имала је 28 директних поена и 21 неизнуђену грешку, искористила је свих седам брејк лопти и управо тај податак јој је и донео сигурну и убедљиву победу.

Ана је одлично почела, иако је у првом гему убацила само један први сервис. Добила је осам од уводних 10 поена и већ након пет минута је стекла предност брејка. Трећи гем трајао је дуже неко уводна два заједно, имала је Пиронкова две шансе за рибрејк, али их није искористила и Ана је у меч ушла са савршених 3:0.

Тешко добијени трећи гем улио је Ивановићевој додатно самопоуздање. Наставила је са агресивном игром на сервис противнице, стигла је поново до брејк лопте и поново је искористила. У наставку првог сета Ана није попуштала, убедљиво је добила и преостала два гема и након нешто више од 20 минута добила је сет са 6:0.

Између два сета Бугарка је имала медицински тајм-аут због проблема са вратом. Ана је серију добијених гемова продужила и на старт другог сета, а тек након седам изгубљених гемова и 35 минута Пиронкова се ‘уписала’ на семафор. Уследила је серија од четири брејка, Пиронкова је два пута имала предност, али Ана је у финишу меча поново заиграла сјајно.

Српска тенисерка добила је убедљиво три гема заредом, повела је са 5:3 али није успела да приведе посао крају. Пиронкова је успела да направи нови брејк, али већ у наредном гему српска тенисерка је успела да оконча меч и стигне до првог четвртфинала у Њујорку.