Прочитај ми чланак

Патриотизам на делу: Стјепановић одбио милионе да би пливао за Србију

0

Млади српски репрезентативац Велимир Стјепановић (18), који се синоћ пласирао у финале и поставио нови државни рекорд у дисциплини 200 метара делфин, одбио је милионску понуду Емирата да би представљао Србију!

Успешан спортиста је рођен у Абу Дабију, а одрастао у Дубаију где и данас живи. Могао је да плива за Емирате који фантастично плаћају своје спортисте, као и за Босну и Херцеговину одакле му потичу родитељи, али је одабрао Србију и постао члан пливачког клуба Партизан.

Стјепановић је у Београду прошле године постао европски јуниорски шампион на 100 м слободно и 100 м делфин, а претпрошле се окитио сребром на 100 м слободно и бронзом на 100 м делфин на Олимпијским играма за младе у Сингапуру.

Тренира га Крис Тиди, Британац који се преселио из Кембриџа у Дубаи и упознао Стјепановића када је имао 12 година. После само шест месеци рада са њим Велимир је освојио своју прву медаљу, бронзу на такмичењу у Енглеској.

– Крис ме је убедио да бих могао да будем стварно добар пливач и ту је дошло до узлета у мојој каријери, почео сам да верујем у себе – сећа се Стјепановић.