• Почетна
  • СПОРТ
  • Лига Европе: Партизан добар у нападу, лош у одбрани Тромсо – Партизан 3:2 (1:1)
Прочитај ми чланак

Лига Европе: Партизан добар у нападу, лош у одбрани Тромсо – Партизан 3:2 (1:1)

0

Стадион: „Алфхајм“ у Тромсу. Гледалаца: око 4.000. Судија: Шергенхофер. Помоћници: Хоџа и Винзауер (сви из Аустрије).

ТРОМСО: Залман, Мбођи, Бјерк, Копинен, Сис, Драге, Јенсен, Андерсен, Кристијансен, Ондрашек, Пријовић. Тренер: Хегмо.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Миљковић, Волков, Иванов, Аксентијевић, Камара, Томић, С. Марковић, Бабовић, Л. Марковић, С. Шћеповић. Тренер: Вермезовић.

 

ТОК МЕЧА:

1′ – Мала конфузија у одбрани Партизана. После центаршута Драгеа који је прошао по левој страни, Иванов је неспретно интервенисао. Ипак, Стојковић је лако ухватио лопту.

3′ Мбођи је главом са три метра шутирао поред гола. Сенегалац је био неометан у скоку после корнера. Неопрезност у одбрани Партизана није кажњена.

4′ – Бабовић је проиграо Стефана Шћеповића између два дефанзивца домаће екипе, али је испред центарфора гостију на време истрчао голман Тромсеа и покупио лопту.

6′ – Каква грешка Стојковића, али на срећу по Партизан без последица! Истрчао је чувар мреже црно-белих ван шеснаестерца, промашио лопту, она је дошла до Ондрашека, који је имао празан гол, али га је изблокирао Миљковић.

7′ – Одлична шанса за Тромсо! Пријовић је побегао иза леђа одбрани црно-белих, изашао сам пред Стојковића, али се спетљао.

18′ – Лазар Марковић је био незаустављив у продору по десној страни, стуштио се искоса у казнени простор домаћих, али је изблокиран у покушају да упути центаршут.

24′ – Драге је центрирао са леве стране, лопта је прелетела све играче у петерцу, укључујући и голмана Стојковића, али нико од домаћих фудбалера није на њу натрчао.

30′ – Мбођи је грешком на средини терена отворио контранапад црно-белима три на два. Бабовић је предуго вукао лопту иако му се Томић све време нудио на десној страни, а онда кад је решио да га упосли, било је прекасно, интервенисао је дефанзивац Тромсеа.

37′ – ГОООООООООООООООООООООООООЛ!!! 1:0 за Тромсо! Пријовић!

Дефанзивци Партизана су се лоше поставили у скоку након центаршута Драгеа, па је Пријовић био неометан у скоку и са три-четири метра главом сместио лопту под пречку Стојковићевог гола.

40′ – Аксентијевић је са половине терена са десне стране упутио употребљив центаршут на другу стативу, лопта је прескочила два дефанзивца домаћих, натрчао је Саша Марковић, али је био превише искоса, па је са два метра пребацио гол.

43′ – ГОООООООООООООООООООООООООЛ!!! 1:1! Саша Марковић!

Марковић је одлично испратио лопту Волкова, који је имао довољно времена да се намести за центаршут и ударцем главом затресао мрежу.

45+1′ – Стојковић је поново кикснуо, промашио лопту приликом покушаја боксовања, а она је дошла до Пријовића. Ипак, његов ударац са десет метара на гол-линији је зауставио Миљковић!

 

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ:
49′ – Након центаршута Кристијансена са десне стране, лопта је некако дошла до Јенсена, чији је шут из окрета са неколико метара грудима изблокирао Миљковића.

54′ – Невероватно је колико су играчи Партизана инфериорни у скоку. После корнера који је извео Драге, Мбођи је био сам у скоку, али је на срећу по госте, главом шутирао право у руке Стојковића.

55′ – Обрукао се Стефан Шћеповић! Саша Марковић га је сјајно проиграо, оставивши га један на један са голманом домаћих, али је центарфор Партизана очајно шутирао, право у тело излетелог Салмана.

56′ – Умало да домаћи казне промашај Шћеповића већ у наредном нападу. Ипак, Мбођи је био помало себичан, па је шутирао са 18 метара преко гола, мада је могао да упосли саиграче лево и десно од њега.

58′ – Тренер гостију Вермезовић, заменио је Стефана Шћеповића одмах после његовог невероватног промашаја. У игру је ушао Митровић.

61′ – Пријовић је погодио стативу! Нападач Тромсеа је издржао дуел са Ивановим након паса Андерсена, обишао Стојковића као од шале, али је отишао превише искоса. После неуспелог центаршута, лопта је поново дошла до њега да би на крају погодио стативу.

63′ – Прва измена и у екипи Тромсеа. Јохансен је заменио Пријовића.

63′ – Одлична шанса за домаћина! Драге је био непрецизан са 11-12 метара, лопта је отишла за мало преко гола.

71′ – Нова измена у Тромсеу. Андерсен излази, а улази Бендиксен.

75′ – Поново је Миљковић непремостива препрека домаћим фудбалерима на путу ка постизању гола. Овај пут је изблокирао на метар од гола шут Кристијансена.

76′ – Драге је ставио на муке Стојковића. Шутирао је из корнера у гол, а Партизанов голман крајњим напором, завршивши у мрежи, избоксовао лопту преко гола.

77′ – ГОООООООООООООООООООООООООЛ!!! 2:1 за Тромсо! Бјерк!

Штопер домаћих је сјајно скочио у петерцу после корнера Драгеа и главом закуцао лопту у мрежу Партизана.

78′ – Индештад је заменио Сиса.

79′ – Бабовић је превише оклевао иако је неколико корака закорачио у шеснаестерац домаћих, па је на крају изблокиран.

81′ – Саша Илић је ушао у игру уместо Бабовића.

82′ – ГООООООООООООООООООООООООЛ!!! 3:1 за Тромсо! Мбођи!

Још један центаршут домаћих фудбалера за нову опасност пред голом Стојковића и трећи гол у мрежи Партизана. Мбођи је надвисио чувара у скоку.

84′ – ГООООООООООООООООООООООООЛ!!! 3:2! Митровић!

Саша Илић је тек што је ушао у игру центрирао са леве стране, а Митровић се прикрао иза двојице дефанзиваца домаћих, закачио лопту главом а аона је од стативе завршила у мрежи.

87′ – Лопта је случајно дошла до Лазара Марковића захваљујући несмотреној реакцији Тромзеа, а Маркец је изашао сам пред Салмана, покушао да га пребаци али је чувар мреже домаћих рефлексном реакцијом одбранио. Још један невероватан промашај црно-белих.

90′ – Илић је сјајно пронашао Митровића који је надвисио свог чувара у скоку, али је млако шутирао главом, право у Салмана.

90+2′ – Смиљанић је заменио Сашу Марковића, последња измена у Партизану.

 

КРАЈ МЕЧА

 

(Спортски журнал)