Прочитај ми чланак

Због Ђоковића стао Лондон!

0

Ђоковић уздрмао Лондон бриџ
Кад су видели Новака људи су масовно заустављали кола на сред улице и истрчавали да се сликају, преноси репортер „Новости“ који је са тенисером био у шетњи енглеском престоницом

Првих 20 секунди било је мирно, са тек стидљивим погледима пролазника испод обрва и понеким коментаром, да би већ у наредним тренуцима на сред „Лондон бриџа“ изнад моћне Темзе кренуло опште одушевљење, позитивни шок, нескривена радост, па и права мала хистерија међу Енглезима.

Најбољи спортиста планете Новак Ђоковић зауставио се на кратко на овом славном мосту, како би са погледом на „Тауер бриџ“ у позадини, направио серију ексклузивних фотографија за „Вечерње новости“, што су његови обожаваоци испратили са великом пажњом. Људи су масовно излазили из аутомобила, остављали их на сред улице, прилазили Србину, неки су и дословно вриштали његово име, не верујући да су на пар корака од свог идола. Другима су се тресле руке док су држали своје мобилне телефоне и покушавали да направе заједничку фотку. А Ноле им је свима стрпљиво излазио у сусрет, у маниру правог професионалца и великог шампиона.

– Када смо се возили овуда, приметили смо да се на „Тауер бриџу“ виде олимпијски кругови. Сад су скроз подигнути, вероватно зато што испод пролази брод. Штета. Али, и овако је јако леп призор. Један од најлепших у Лондону – примећује Ђоковић.

 

АНА ПРЕ АНТОНИЈЕ НЕЗВАНИЧНЕ анкете и приче о најлепшој спортисткињи Олимпијских игара нису мимоишле Ђоковића.
– Како да нисам чуо, па наравно да знам ко је Антонија Мишура, хрватска кошаркашица о којој се толико прича. Девојка је лепа, нема шта. Видео сам је и у селу. Ипак, наша Ана Ивановић је без конкуренције кад је избор за мис међу спортистисткињама, то је сигурно – истиче Ђоковић.

Вожња до центра престонице трајала је око пола сата из правца Олимпијског села, где је Ноле имао обавезе према медијима.

– Од села до Вимбдона нам треба доста времена колима. Срећом па за воланом имамо сјајног Кевина, који вози попут Шумахера – хвалио је наглас Новак младог Кинеза рођеног у Енглеској, кога је то охрабрило да мало јаче дода гас и жустрије „ожеже“ улицама.

– Кевине, знаш ли шта значи реч „пјанг тао“ на кинеском? – упитао је Ноле.

– Не знам, вероватно је мандаринска реч. Мислим да значи „пријатељи“ или тако нешто. Али, ја не говорим кинески, извините – додао је љубазни возач на енглеском језику са истанчаним оксфордским акцентом.

– Браво, у праву си. То јесте пријатељ – рекао је Ноле, који је ову реч научио одавно, а „обновио“ је знање сат времена раније у селу, у сусрету са натурализованом хрватском стонотенисерком Хуан Тијан, рођеном у Шењангу.

– Боже Исусе! Ево га Новак! – узвикнула је изненађена Хуан, која је одмах започела весео разговор – Ноле, чуле смо од Каракашевића да ћете играти пингић један против другог овде у Лондону.

 

ТЕЧА ТЕРЗИЋ НА ТЕЛЕФОНУ ТОКОМ вожње кроз Лондон Ноле је у једном тренутку позвао свог течу, Зорана Терзића, селектора наших одбојкашица.
– Морамо ових дана обавезно да се видимо течо, па јесмо ли ми род или шта – рекао му је Ђоковић.
Новак је својевремено обишао и тренинг српске репрезентације пред ЕП.
– Девојке су освојиле злато на том такмичењу. Не кажем да сам ја утицао на тај успех, али сам на позив селектора дошао мало да их мотивишем на тренингу, да поразговарам са њима, и поделим искуства. Схватио сам да је реч о заиста изванредним особама и врхунским спортисткињама.

– Јел? Па и да ме пусти 19:0, не верујем да бих га добио. Има много опасан сервис. Кад онако постави руку, не знам шта да радим – узвратио је Ђоковић.

– Ти стави руку у овај положај, види, овако то треба. Уосталом, научићу те да му ритернираш и бићеш најбољи тенисер у пингићу, видећеш – рекла је Кинескиња, што је насмејало Новака.

Хуан је само једна од укупно стотињак спортиста и пролазника који су се сликали и ћаскали са Ђоковићем током његове получасовне шетње кроз село.

– Колико тамо има врхунских асова, па то је невероватно. Стварно су сјајни. Иако сам мало уморан јер сам имао јак тренинг данас, све ово што се дешава у селу прихватам са одушевљењем. Олимпијске игре су круна сваког спортисте и уживам у сваком тренутку проведеном овде – причао је Ноле док је „црвени цитроен“ са логом Игара шарао улицама Лондона.

 

Хоби нашег аса је и скупљање олимпијских значкица.
– Ево, баш да видим шта сам све до сад скупио. Имам Грчку, Швајцарску, Израел, имам још неке, остале су ми код куће на Вимблдону – набраја Ђоковић док вади десетак беџева из џепа.

ТРАВА НЕ ПРАШТА ГРЕШКЕ ТЕНИСКИ турнир на ОИ биће тежак и неизвестан, јер трава не даје много прилике за поправни
– Ако два или три сервиса за редом не изведете на најбољи начин, и ривал направи брејк, није лако вратити се. Посебно кад се игра на два добијена сета. Ту је трава прилично незгодна подлога. Раонић, Изнер, Лопез и други имају паклене сервисе, биће тешко, али добро сам се спремио и борићу се свом снагом да Србији донесем олимпијску медаљу – каже Новак.

– Ноле, ево ти и Венецуела. Добио сам ово од једног од твојих фанова – додаје Новаков пријатељ Шћепа, који је такође био у колима.

Пар пута у два дана српски тенисер био је у олимпијском селу и дружио се са спортистима.

– Осим церемоније отварања, то је било то. Наиме, већ у суботу почиње турнир и нема више шале. Максимално сам посвећен мечевима и бићу окренут искључиво дешавањима на терену, припремама и одмору – закључује Новак, који је наставио вожњу ка југоисточном Лондону.