Прочитај ми чланак

Доброчинство: Поклоничко путовање у манастир Острог

0

20 – 22. јул 2012.

1. дан:   БЕОГРАД

Полазак из Београда у 21,00 час испред Вазнесењске Цркве (Улица адмирала Гепрата 19). Успутна краћа задржавања ради одмора.

 

2. дан.   ПОДГОРИЦА – ОСТРОГ

Долазак у манастир Морачу (XIII век) у јутарњим часовима. Обилазак манастирског комплекса. Наставак путовања до манастира Дајбабе (крај XIX века). Обилазак манастира. Наставак путовања. По доласку у манастир Острог (XVII век, недалеко од Никшића), одлазак пешице у Горњи манастир. По повратку у Доњи манастир, смештај у конак. Одлазак на Бденије. Коначење.

 

3. дан:   ОСТРОГ – БЕОГРАД

Присуствовање Литургији. Полазак за Београд у 10,00 часова. Наставак путовања. Обилазак манастира Милешева (XIII век, недалеко од Пријепоља). Успутна краћа задржавања ради одмора.

Долазак  у Београд у касним вечерњим часовима.

 

ЦЕНА АРАНЖМАНА: 4.000,00 дин. (у три месечне рате)

 

АРАНЖМАН ОБУХВАТА: превоз туристичким аутобусом (клима, аудио – видео опрема) на назначеној релацији, смештај у конаку Доњег (вишекреветне мушке и женске собе без купатила) или Горњег (столице, клупе, струњаче… у затвореном простору или на платоу испред конака) манастира Острог на бази ноћења, услуге стручног водича.

 

НАПОМЕНА: Храну понети за сво време путовања. У поласку, у Подгорици, ћете имати могућност да се снабдете храном. Молимо да у манастире улазите пристојно одевени, жене би требало да имају сукњу и мараму, а мушкарци дуге панталоне и кошуље дугих рукава. Од Доњег до Горњег манастира пешачи се три километра. Та раздаљина се може прећи и таксијем који кошта 2 евра по путнику у једном правцу.

Молимо Вас да у манастирима не фотографишете пре него што питате за благослов.

 

Агенција задржава право да откаже аранжман 5 дана пре планираног поласка.

За реализацију путовања потребно је минумум 35 путника.

 

ЗА ПУТОВАЊЕ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА.