Прочитај ми чланак

Зукорлић: Има назнака да ће нас Вучић позвати да будемо део Владе Србије

0

БЕОГРАД - Има назнака да ће нас Александар Вучић позвати да будемо део Владе Србије, али док не дође до директних разговора није коректно да о томе јавно говорим, изјавио је председник Бошњачке демократске заједнице Муамер Зукорлић.

Фото: Ирфан Личина

Фото: Ирфан Личина

Уколико нас Вучић буде позвао у владу, наши захтеви тицаће се принципа наше политичке платформе, а ту је најважнији капацитет, односно персонална решења, прецизирао је Зукорлић.

Он је објаснио да је Бошњачкој демократској заједници важно да може да остварује свој програм у вези са колективним правима Бошњака.

Зукорлић сматра да је будућој влади потребан аутентичан представник Бошњака уместо оних који једно говоре током изборних кампања, а онда промене причу када уђу у власт.

Упитан да ли мисли на Расима Љајића, Зукорлић је одговорио да мисли на оба представника Бошњака који су до сада били део власти.

Они су подршку коју добију на изборима претварали у личне привилегије. Али, као што сам вам рекао не занима нас кога ће мандатар позвати у владу, напоменуо је Зукорлић